Глибока приєдналася до «Платформи «Відкрите місто»

Глибока приєдналася до «Платформи «Відкрите місто»

17.11.2016, 20:47

17 листопада в приміщенні конференц-залу Українського Народного Дому відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Глибоцької селищної ради, Фондом «Східна Європа» та Товариством Український Народний Дім в Чернівцях в рамках впровадження спільного проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої демократії» у Глибоцькій об’єднаній територіальній громаді.

Як відзначив голова Товариства Володимир Старик: «Платформа «Відкрите місто» вже впродовж двох років успішно функціонує у місті Чернівцях. За цей час через платформу було подано більше 1,5 тис. звернень. Майже 600 порушених проблем було вирішено позитивно. Сподіваємось, що найближчим часом платформа ефективно запрацює і в об’єднаних громадах».

Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк зауважив: «Для селищної ради це важливий крок. Ми послідовно виступаємо за прозорість влади та впровадження сучасних інструментів контролю громадськості за органами влади. Проблеми, порушені через платформу, будуть враховані при плануванні бюджету об’єднаної громади на наступний рік». 

Раніше Товариство в рамках проекту «Поширення  веб-платформи «Відкрите місто» на чотири об’єднані громади» підписало відповідні Меморандуми про впровадження «Відкритого міста» з Балтською об’єднаною громадою (Одеська область) та Вижницькою міською радою. Загалом до платформи підключено 40 населених пунктів в Україні.

1