Глибока і Вижниця проти Януковича, Азарова і Рибака, Сторожинець - тільки проти Азарова (оновлено)

Глибока і Вижниця проти Януковича, Азарова і Рибака, Сторожинець - тільки проти Азарова (оновлено)

03.12.2013, 16:35

Депутати Сторожинецької міської ради одноголосно підтримали звернення до Президента України. У документі вони вимагають негайної відставки Кабінету Міністрів України на чолі з Прем’єр-міністром України М.Азаровим, призначення незалежного розслідування та притягнення до відповідальності, в тому числі кримінальної, усіх винних у розгоні та побитті учасників мирної демонстрації у Києві на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року, а також підписання угоди про Асоціацію з Євросоюзом у найкоротший термін.

- Ми зібралися на позачерговій сесії міської ради, щоб висловити своє обурення з приводу побиття 35 молодих людей, в тому числі жінок, у ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві, - поділився думкою член виконкому міської ради Олександр ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ. - Тоді були порушені основні принципи демократії: вільне волевиявлення і проведення мирних зборів. Дорослі допустили можливість побити дітей. А на місці останніх могла опинитися дитина будь-кого із нас. Це неприпустимо. Це звірство. Це "плювок" у бік кожного українця, який досі вважав, що живе у демократичній країні. Виявилося, що у нас "бидло" має право бити народ. Країна котиться у прірву не демократії, а тиранії та диктатури. Це свідчить про неспроможність уряду здійснювати керівництво державою.

- Такий кривавий розвиток мирного мітингу на Майдані Незалежності - неприпустимий для цивілізованого демократичного суспільства у правовій державі, - говорить міський голова Микола КАРЛІЙЧУК. - Позиція міської ради - разом із сторожинчанами. А більшість з них вимагає, щоб уряд пішов у відставку. Поділяємо думку й тих, які виступають "за" євроінтеграцію і вважають, що підписання угоди з Євросоюзом принесло б тільки користь нашій державі, району та місту зокрема. Викликає стурбованість і стан економіки у нашій державі. Зокрема те, що ще з літа казначейство не "пропускає" кошти для вирішення нагальних проблем українців. (Олеся ДЛУЖАНСЬКА)

molbuk.ua

Глибоцька селищна рада звернулась до громадськості та вищих органів державного управління із засудженням подій на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада, а також із проханням про відставку Президента, уряду та розпуск Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент БукІнфо, 2 грудня Глибоцька селищна рада прийняла рішення про направлення звернення із засудженням розгону мирного мітингу на Майдані Незалежності у Києві, а також із вимогою про відставку Президента, уряду та Верховної Ради. Його прийняли на позачерговій сесії Глибоцької селищної ради. За результатами голосування, із 24 присутніх «за» проголосували 23 депутати, один депутат утримався. Всього Глибоцька селищна рада складається з 30 депутатів.

«Мені приємно, що така кількість депутатів проголосували «за». Більше того, на позачерговій сесії Глибоцької селищної ради були присутні і депутати районної ради, громадськість. Свою позицію висловили голова районної ради і голова районної державної адміністрації, які також негативно оцінили події на євромайдані», - коментує Григорій Ванзуряк, депутат Глибоцької районної ради.

Як зазначив Петро Панчук у Вечірній студії одного із місцевихї телеканалів, тривали важкі дебати, але депутати все ж відстояли свою позицію і проголосували за це рішення.

На позачерговій сесії також було вирішено звернутися всіх районних центрів Буковини з проханням підписати аналогічне звернення до того, яке прийняли депутати Глибоцької селищної ради. 

2 грудня у Вижниці відбулося віче, яке висловило стурбованість економічною та політичною ситуацією, що склалася в Україні. Вижничани різко засудили дії правоохоронних органів, які вночі, 30 листопада, побили учасників мирного зібрання у місті Києві.

На Центральному майдані Вижниці зібрали кошти та сформували групи добровольців, які одразу після мітингу відправилися на підтримку мітингувальників до міста Києва.

Я повідомляє БукІнфо, мітингувальники вимагали розформування спецпідрозділу «Беркут», відставки уряду Азарова та закликали В.Януковича піти у відставку.

Сьогодні мають провести сесію районної ради, на якій вижницькі обранці планують підтвердити незворотність обраного курсу на євроінтеграційні процеси України, закличуть В.Януковича почати процес відставки уряду та подати у відставку.

ЗВЕРНЕННЯ Президенту України Віктору Януковичу

Ми - жителі Вижницького району Чернівецької області, депутати та голови місцевих рад, громадських об’єднань, представники районних осередків політичних партій, релігійних організацій, творчих спілок, підприємств та установ району висловлюємо свою глибоку стурбованість економічною та політичною ситуацією, що склалася в Україні та різко засуджуємо дії правоохоронних органів, які вночі 30 листопада, з особливою жорстокістю побили учасників мирного мітингу на Майдані Незалежності у місті Києві.

В цей день було порушено одне з найголовніших прав демократичного суспільства - право на мирні зібрання, яке гарантоване громадянам ст.. 39 Конституції та Законами України. Проти беззбройних мітингувальників, переважну частину яких становили студенти, дівчата та жінки був використаний спецпідрозділ «Беркут», основним завданням якого є боротьба з терористами та особливо небезпечними злочинцями.

Заява про те, що Ви обурені діями правоохоронців є нещирою, та може свідчити лише про те, що Ви жодним чином не контролюєте дії правоохоронних органів і не спроможні впливати на ситуацію в країні.

Вся відповідальність за цей ганебний злочин проти власного народу, дестабілізацію ситуації в державі, цілком та повністю покладається на Вас, як Гаранта Конституції України, Прем’єр-міністра України Миколу Азарова та Міністра Внутрішніх Справ України Віталія Захарченка. Ви вже ніколи не зможете здобути повагу громадян України та очільників закордонних країн.

Вимагаємо, в найкоротші терміни встановити та покарати винних у побитті мирних мітингувальників, розформувати спецпідрозділ «Беркут», який заплямував себе кров’ю мирних громадян України, та повністю дискредитував себе в очах співвітчизників та світової демократичної громадськості.

Вважаємо, що після цього Вашим обов’язком є звільнення Уряду та необхідність піти у відставку. Лише таким чином можна стримати поглиблення всеохоплюючої економічної та політичної кризи, ізоляції України з боку світової спільноти, запобігти громадянському протистоянню всередині держави.

Джерело: БукІнфо 

1


КОМЕНТАРІ (1)

“Ми, учасники страйкового комітету студентів міста Чернівці, підтримуємо позицію Чернівецької міської ради, яка стосується євроінтеграційного курсу України та засуджуємо осіб, які брали участь у побитті учасників мирного зібрання вночі з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в м.Києві.

Водночас повідомляємо, що, як і раніше, наша позиція щодо аполітичного характеру нашого мирного зібрання залишається незмінною. Ми закликаємо студентство міста не вдаватись до жорстких дій, блокування державних установ, навчальних закладів і іншого хуліганства та не вдаватись до провокацій, які мають політичне забарвлення.
Наголошуємо, що позиція страйкому Чернівецького Євромайдану зводиться до трьох основних пунктів:
- притягнення до відповідальності осіб винних у подіях пов’язаних із побиттям учасників мирного зібрання вночі з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в м.Києві;
- повернення зовнішньополітичного вектору України на курс євроінтеграції;
- забезпечення безпеки студентів протягом мирних акцій та недопущення санкцій після відновлення навчального процесу.
Заявляємо, що вчорашні події, які пов’язані із організацією блокування Чернівецької міської ради, є політичною провокацією, до якої чернівецький страйком та учасники Чернівецького Євромайдану не мають жодного відношення. Засуджуємо тих організаторів, які, користуючись протестним настроєм студентів, прагнули задовільнити власні політичні амбіції, чим дискредитували ідею Чернівецького Євромайдану.
Заявляємо, що наш Євромайдан триває зі статусом МИРНОГО і БЕЗСТРОКОВОГО доти, поки ми не отримаємо прийнятного для нас рішення із Києва. І пам’ятайте про основне – КОЖЕН НЕСЕ ОСОБИСТУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СВОЇ ДІЇ”.

avatar

Антон

03 грудня 2013 12:52