Глобальні транснаціональні корпорації прагнуть використати Україну як ресурс на свою користь, -  Юлія Тимошенко

Глобальні транснаціональні корпорації прагнуть використати Україну як ресурс на свою користь, - Юлія Тимошенко

03.11.2018, 14:51

Голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко впевнена, що зміна системи управління країною, правильно побудована державна політика, реалізація економічного і соціального потенціальну, в центрі якого буде людина, дозволить створити принципово нову модель життя України і забезпечити належну якість життя людей.

«Україна може стати потужною європейською країною, адже за оцінкою ООН посідає шосту сходинку у світі за рівнем інтелекту нації. І ми з вами можемо свою національну ідею сформувати таким чином, щоб створити такі правила співжиття, де кожна людина буде жити правильно, щасливо і реалізовувати потенціал, наданий Богом», – сказала Юлія Тимошенко на зустрічі із підприємцями у м. Чернівці.

За словами політика, сьогодні Україна має вкрай слабку економіку, українці є однією із найбідніший націй світу, також має місце відсутність можливостей для розвитку бізнесу. А тому сьогодні вкрай важливо українцям спільно об’єднати зусилля, весь інтелект і потенціал, щоб побудувати по-справжньому сильну і незалежну країну.

«Ми повинні покладатись на себе і будувати Україну, або інакше зникнемо як незалежна країна із світової мапи. Причина в тому, що нас не планують створювати як сильного, незалежного, суверенного і економічно бездоганного конкурента у світі. Слід зібрати в кулак національний інтелект, практиків, і побудувати власну стратегію і чіткий план розвитку. Досить покладатись на «поради» ззовні», – наголосила Лідер Партії ВО «Батьківщина».

Юлія Тимошенко застерегла, що сьогодні країна «пливе без керма і вітрил», і тому є легкою здобиччю для глобальних транснаціональних корпорацій, які прагнуть використати Україну як ресурс на свою користь.

«Країна перебуває у системі чужих інтересів, і споживається в чужих матеріальних інтересах. І наші ресурси – їх мета: українська земля, транзитні можливості, ГТС. Також світ змагається за активних креативних людей, тому що в світі змінилась парадигма розвитку світу із сировинної економіки на економіку інноваційного розвитку», – пояснила вона.

Юлія Тимошенко поінформувала присутніх підприємців щодо програми Нового курсу, зокрема її економічної складової, а також закликала до співпраці всі інтелектуальні кола, економістів, фінансистів, підприємців для напрацювання проекту програми Новий економічний курс.

1