Хліба і видовищ: більшість подій святкування Дня міста в Чернівцях профінансують меценати

Хліба і видовищ: більшість подій святкування Дня міста в Чернівцях профінансують меценати

09.09.2021, 09:19

На святкування Дня міста в Чернівцях витратять майже 80 тисяч гривень. Це залишки бюджетних коштів, які виділили управлінню культури. Водночас більшість подій профінансують меценати.

Про це Суспільному сказала начальниця міського управління культури Юлія Сафтенко.

За її словами, зазвичай концерти та масштабні заходи до Дня міста фінансують благодійники. З міського бюджету витратять 79 тисяч гривень. (Для порівняння у 2019 році на святкування витратили майже 130 тисяч гривень).

Народна депутатка від політичної партії "Слуга народу" Олена Лис висловила своє зауваження міській владі Чернівців через підготовку до відзначення та святкування Дня міста, яке традиційно відбудеться у перші вихідні жовтня.

Про це Лис написала на своїй сторінці у Facebook.

На її погляд, відзначення першої письмової згадки про Чернівці "не потребує гучних та великолюдних заходів, бо кожен любить місто по-своєму і тут важко догодити всім смакам та побажанням".

Водночас вона звернула увагу на те, що міська влада запропонувала жителям Чернівців подати ідеї щодо святкування цьогорічного Дня міста.

"Думаю, що з цією ініціативою міська влада сильно спізнилася. Часу вже обмаль", – написала Олена Лис.

При цьому сама депутатка не висловила жодних пропозицій щодо відзначення Дня Чернівців.

Нагадаємо,  перед тим Лис різко розкритикувала цьогорічну програму "Петрівського ярмарку".

Програма цьогорічного Дня міста залежатиме від того, в якій карантинній зоні перебуватиме область.

Нагадаємо

  • День міста у Чернівцях святкують у першу суботу жовтня. Місто відзначатиме 613-ту річницю від першої письмової згадки. Заходи відбудуться 2 та 3 жовтня.
  • Чернівецька міська рада оголосила прийом цікавих ідей та пропозицій від чернівчан щодо святкування Дня міста. Про це повідомляє пресслужба ЧМР. У мерії обіцяють, що найцікавіші ідеї втілять у життя.

    "Шановні чернівчани! Чернівецька міська рада пропонує цьогорічний День міста Чернівці створити разом з вами! Тож оголошуємо прийом цікавих ідей і гарантуємо втілення найцікавіших із них! Надсилайте пропозиції, долучайтесь до планування головного свята Чернівців і станьте співавторами святкової програми, а не лише її поціновувачами!" - йдеться у повідомленні.

    Прийом пропозицій триває до 17:00 10 вересня цього року.

    Свої бачення щодо святкувань можна надсилати на електронну пошту [email protected] та за адресою: Центральна площа, 1.

Джерело: Суспільне та molbuk.ua

Довідково

Хліба й видовищ!

Гасло римської юрби, плебсу, що постійно вимагав подачок від правлячої верхівки (латинською мовою — «Panem et circenses»). Цей вислів наводить римський поет Ювенал (бо — після 127 н. е.) у своїй VII сатирі. У сучасному значенні — вимога юрби, що прагне задоволення своїх низьких інстинктів.
1