Гірка для сноутюбу коштуватиме Чернівцям майже 400 тисяч гривень

Гірка для сноутюбу коштуватиме Чернівцям майже 400 тисяч гривень

06.12.2019, 23:12

Сноутюбінгова гірка на Соборній площі в Чернівцях у 2019-2020 році вартуватиме місту загалом 383 440 грн.

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці у фейсбуці.

Підготовка до новорічних свят вже активно розпочалась. Тож на що очікувати чернівчанам цього року від управління культури?

Управління культури вже вчетверте не запропонувало мешканцям міста інших варіантів новорічних розваг, а просто орендувало за результатами допорогової закупівлі сноутюбінгове покриття.

В скільки обійдеться місту вже знайома розвага на Соборній площі? Про це далі…

Управління культури Чернівецької міської ради за результатами допорогової закупівлі взяло в оренду сноутюбінгове покриття у львівського ПП «Артіс-монтаж» за 198 тис. грн. Участь в закупівлі взяла лише одна компанія, яка і стала переможцем. Згідно з договором, «Артіс-монтаж» передасть в оренду 200 кв. м сноутюбінгового покриття Neveplast та 20 сноутюбів на період з 16 до 31 грудня цього року (16 днів).

Дане ПП «Артіс-монтаж» вже четвертий рік здає в оренду тюбінгове покриття Чернівецькому управлінню культури. Проаналізувавши участь даного підприємства в відкритих торгах, то виявляється, що з 2016 року підприємство по даному обладнанню є переможцем тендерів тільки в Чернівецького управління культури. Причому фірма знаходиться у Львові. Виникає думка, що сноутюбінгове покриття було придбане фірмою, щоб здавати в оренду нашому управлінню культури.

У попередній рік управління культури орендувало це ж обладнання у цієї ж компанії з 17 по 31 грудня (15 днів) за 199 тис. грн.. Роком раніше з 19 по 31 грудня (13 днів) за 186,9 тис. грн. А ще раніше, у 2016 році, – напряму у Сергія Чехлатого, який є власником того ж «Артіс-монтаж», з 19 по 27 грудня (9 днів) за 166 тис. грн.

І щороку вартість становить до 200 тис. грн., що дозволяє проводити допорогову закупівлю і не проводити відкриті торги. Тому маємо одного і того ж переможця…

Крім оренди покриття, дану конструкцію треба ще змонтувати. І тут теж не малі витрати. Монтаж гірки вартуватиме місту 185 440 грн. Виконавець послуги ФОП Москалюк Володимир Святославович. Переможцем тендеру на дану послугу в управлінні культури він був і минулого року. Щоправда, тоді він був єдиним учасником. Цього року на конкурс подалися два учасника, і першочергово переможцем був інший ФОП, але через бюрократичні моменти договір підписали з уже знайомим виконавцем.

Послуги монтажу за рік зросли, минулого року ФОП Москалюк дану гірку монтував за 140 тис. грн.. За рік вартість послуги зросла на 45 тис.грн. Але хто ті бюджетні гроші рахує…

Отож, сноутюбінгова гірка на Соборній площі в 2019-2020 році місту вартуватиме загалом 383 440 грн. Тож, чи була в управлінні культури альтернатива даній розвазі за такі кошти? Важаємо, що була… Але працювати по накатаній схемі очевидно простіше, і напевно вигідніше…

1