Геволт у єврейсьму клубі у шабат, - думка

Геволт у єврейсьму клубі у шабат, - думка

26.03.2018, 23:17

Після розслідування діяльності депутатів від "Самопомочі" у Чернівецькій міській раді, яке ініціював один з лідерів партії Олег Березюк, питання постало руба. Вірогідно з'ясувавши, що птахи гнізда Садового у чернівецькій Ратуші переймаються не стільки партійними справами, як особистими, керівництво партії вирішило відкликати шість своїх депутатів у Чернівецькій міськраді. Після дивного і деструктивного відкликання свого Міністра АПК Павленка, "Самопоміч", здається, відкликала б своїх і відкликала.

Таке питання, звісно, не могло бути вирішено кулуарно, тим більше, що кожен чернівецький депутат, сам собі партайгеносе.

Тож місцевим виконавцям партійної директиви довелося залучати громадськість. А та останніми роками дуже любить такі тусовки. Через періоди безвладдя, котрі настають після того, як хтось з депутатів учергове зриває стоп-кран у сесійній залі, що часами дуже нагадує вагон з махновцями.

Нині ж біля прощального багаття для шістьох депутатів "Самопомочі", прийшли погрітися не тільки місцеві активісти. Свої дивіденди з ситуації прагнуть отримати представники "Народного Фронту" і мера Каспрука. Річ у тім, що над його головою очікувано навис серп Урана, у вигляді теж дострокового відкликання. Якщо ж самопомічна шістка полишить сесійну залу, то головний конкурент мера, секретар міської ради Василь Продан, може не набрати необхідних голосів за його відставку у час "Х".Така от фабула.

Дещо прояснив ситуацію на своїй сторінці у фейсбук нейтральний за цієї ситуації депутат від БПП "Солідарність" Василь Максимюк.

Він пише, що як їхній колега, персонально не має ніяких претензій до депутатів "Самопомочі", котрих партія хоче відкликати.

"Всі вони достатньо активні у своїй депутатській діяльності, щиро переймаються проблемами округів, на яких були обрані. Якщо якісь суперечки і виникають між нами, то вони робочого характеру і стосуються конкретних сесійних питань, на які у нас бувають різні бачення. Кожного поважаю як особистість.

Що стосується суботніх подій, то хочу, мабуть, повторити те, що я говорив одним з перших, і про що сьогодні вже говорить все місто. В Чернівцях відбувається конфлікт двох політичних груп впливу, якщо донині він відбувався в стінах міськради за участі активістів запрошених сторонами, то зараз він вирулив назовні і набрав масового характеру. Підозрюю, що процес розростатиметься і набиратиме градусу. Ситуація, що склалася, спонукає окремих чернівецьких політиків, та тих, хто намагається ними стати, скористатися нею у своїх власних інтересах.

Відкликання, чи невідкликання "Самопоміччю" своїх депутатів, на ситуацію у міськраді суттєво не вплине.

Ситуація і в раді та в місті загалом і так є нестабільною, тож поглиблення цієї нестійкості і блокування необхідних для життєдіяльності мегаполісу рішень, відбувається в інтересах гравців, котрі знаходяться поза його межами", - наголошує Василь Максимюк.

Найнеприйнятнішим Василь Максимюк вважає те, що через політичні міжусобиці у чернівчан крадеться найцінніше - час і ресурс на покращення їхнього життя. Він переконаний, що від війн і перепалок, маршів і демаршів не стануть кращими дороги, не заїдуть у місто нові тролейбуси і автобуси. Бо й справді, як сказав відомий чернівецький журналіст Василь Бабух - поетів у нас багато, у нас автобусів мало.

"Я особисто бачу два виходи із цієї патової ситуації. Перший - відкинути амбіції і сідати за стіл переговорів, де домовлятися про роботу в інтересах міста. Другий - всі йдем на перевибори і нехай громада визначається з тим, кому довіряє більше", - пише Василь Максимюк у фейсбук.

Василь Максимюк не наголошує про ще одні підводні течії у міськраді. Голови паморочить вітер перемін, і багато хто вже не тільки бачить себе у мерському фотелі, але й максимально активізується на рівні цього свого бачення особистої перспективи. Той факт, що соціальні ліфти не встигають за мріями романтиків, а дорога в пекло вимощена благими намірами, до уваги не береться. Звідси й такі масові фальстарти і винесення кухонних дискусій на майдани. Чи у кошерні клуби. Це ж Чернівці.

Хоча той факт, що нікому з шістьох опортуністів зібрання слова для виправдання не дало, і масовий геволт заглушив будь-яку спробу сатисфакції, у чернівецькі параграфи аж ніяк не вписується. Тим більше у шабат. 

Аліна Тимощук

Фото: Ігоря Константинюка

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Минаєв Волдимр Семенович

27 березня 2018 11:13