Геть з Червоної книги!

Геть з Червоної книги!

30.11.2018, 14:02

І яку-таку звірюку з примх недолугого, але всемогутнього, чиновника днями позбавили рядка в Червоній книзі: нежданно-негаданно для всіх, зокрема мисливської братії, котра не лише влучно стріляє, але й оберігає дику фауну?

Це - лося! Могутнього і прекрасного звіра, котрий, щоправда, не без людського фактора, фактично зник не лише на терені Буковини, але й у лісах та перелісках усієї держави. 

- Що скажете з приводу, як фахівець і керівник обласного товариства мислівців та рибалок? - поцікавився у Юрія Борисовича Ткачука. 

- На те й воля чиновника, котрому, бачте,  з Києва завжди видніше, яка звірюка має право на рядок у тій Червоній книзі. Але від себе скажу: кого-кого, а лося будь що треба зберегти у дикій фауні, як одного з найпрекрасніших  її видів. Та чи встигнемо?

Пристаю до думки Юрія Борисовича, який, образно кажучи, зуби з'їв на улюбленій справі, якій життя своє присвятив. Але чи на цьому станеться, коли у державі Україна замахнулися на функціонування самого Українського товариства мислівців та рибалок? Лицемірно, в угоду сильним світу цього, прихватизовуючи мисливські угіддя, що має також місце у нашому краї. Зокрема, на Глибоччині, Вижниччині та Сторожинеччині. 

Іван Агатій,  Заслужений журналіст України, член УТМР

 

1