Герцаївська районна рада вже прийняла рішення про імплементацію мовного закону, - Попеску

Герцаївська районна рада вже прийняла рішення про імплементацію мовного закону, - Попеску

31.08.2012, 02:58

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Іван Попеску повідомив, що закон про мови забезпечує право національних меншин на використання рідної мови. Про це він заявив у четвер, 30 серпня, коментуючи імплементацію закону про засади державної мовної політики в Герцаївському районі Чернівецької області.

«Закон про мови, який вступив у дію після підписання Президентом України, уже виконується в регіонах. Наприклад, у Чернівецькій області Герцаївська районна рада вже прийняла рішення про імплементацію цього закону. Була створена робоча група для вивчення можливостей застосування норм цього закону», - цитує прес-служба Партії регіонів слова політика.

За словами Івана Попеску, у кожному з населених пунктів району є школа з румунською мовою навчання. А в україномовній школі просто потрібно буде ввести румунську мову як окремий предмет. «Таким чином, на рівні освіти ніяких додаткових ресурсів для виконання закону про мови не буде потрібно», - підкреслив він.

Також депутат додав, що всі голови сільрад району знають румунську мову.

«Що стосується інших районів Чернівецької області, то там, де компактно проживає румуномовне населення, у найближчому майбутньому будуть створені робочі групи з вивчення ситуації», - резюмував Іван Попеску.

Імплементація, втілення, впровадження (англ. implementation) — це застосування, або виконання плану, ідеї, моделі, проекту, специфікації, стандарту, алгоритму або політики.

1


КОМЕНТАРІ (6)

А "ху-ху" не "хо-хо", пане депутате? Я "шкодую" ригАНАЛІВ, які мають таке "вусато-бородате чудо в пір'ях". Треба хоч трішки думати, а тоді вже мовити, "переляканий інтелігенте"...

avatar

Юрій

31 серпня 2012 08:30

И что сказал Попеску удивительного? Такие как Юрий считают что они за Европу, против Росии. А сами хуже русских, такие же узкие, всем навязывают свою правду. Так никто уже не живет, как хочет Юрий. только в СОВКЕ. Не можете дать денег, не можете дать порядка, не можете дать работы, дайте хоть свободы быть самим собой.

avatar

психолог

31 серпня 2012 09:24

Закликаю усіх припинити істерію із бойкотом російської мови. Жодна мова світу не є відповідальною за діяння чи бездіяння окремих людей. До ситуації, що склалася, причетні саме наші українські політики, а не Марина Цвєтаєва, Андрій Платонов чи Сигизмунд Кржижановський!.. Хто не знає звідки родом спікер Литвин, і куди їхати ставити намети, – можу повідомити... А для любителів німоти і клоунади хочу сказати: не принижуйте тих, для кого російська мова в Україні є рідною. Окрім того, якщо Ви вирішили бойкотувати усе російське, тоді будьте щирими самі із собою: читайте Беккета та Шеймуса Хіні мовою оригіналів, а також вимагайте сертифікати, що металевий каркас станків для виготовлення вашої нижньої білизни пиплавлено не на Косогорському металургійному комбінаті міста Тули. Хочу сказати, що змінити владу у цій країні можливо лише за умови об’єднання і україномовних і російськомовних, а також інших етнічних груп у державі!

Олег Короташ
31 липня 2012 р.

avatar

Олег Короташ Моє звернення щодо мови

31 серпня 2012 12:42

Ради того чтобы дорваться или остаться у "корыта" политики готовы расколоть страну, что в итоге и произойдет или уже произошло. Причем им всем наплевать на страну.Им бы спасти все награбленное у народа. Хозяева хреновы! Пора возвращать страну народу!!!

avatar

Чернівчанин

31 серпня 2012 12:55

Погоджуюся щодо об'єднання російськомовних з україномовними. Але поки що це виглядає так, що україномовні мають перейти на російську. А щодо Беккета і Гіні, то обидвоє вже давно перекладені українською. Не знали? Хоча мовою оригіналу таки справді краще.

avatar

Олегу

31 серпня 2012 14:08

Здай український паспорт, а з румунським пиз....й в Румунію. Не воняй і не порть атмосферу.

 

avatar

Іван Посраці до Івана Пописку

31 серпня 2012 17:43