Герцаївщина може отримати 21 мільйон на інфраструктуру за умови утворення однієї об'єднаної громади

Герцаївщина може отримати 21 мільйон на інфраструктуру за умови утворення однієї об'єднаної громади

27.07.2016, 00:36
Якби на теренах Герцаївського району Чернівецької області було утворено одну об'єднану територіальну громаду, то вже цього року вона б додатково отримала 21 млн. грн. субвенції на розвиток інфраструктури. Про це повідомив регіональний консультант Асоціації міст України Євген Прокопець.

Як інформує прес-служба Чернівецької ОДА, зараз на території області триває «Децентралізаційний марафон». Це широкомасштабна акція, яка охоплює всі регіони України. Протягом півроку регіональні консультанти будуть інформувати населення про переваги децентралізації, роз’яснювати процеси та етапи об’єднання громад, консультувати та допомагати у підготовці необхідних документів та проектів рішень.

Зазначимо, Герцаївський район нараховує близько 34 тис. мешканців. На території району діє тринадцять сільських та одна міська ради. Затвердженим Перспективним планом передбачено створити на території району одну – Герцаївську міську громаду.

ДОВІДКОВО:

Наразі в Перспективному плані передбачено об’єднання в одну громаду в Кельменецькому та Герцаївському районах, у зв’язку з тим, що всі села знаходяться в зоні доступності (20 км) районних центрів, що відповідає критеріям Мметодики.

- На території решти районів, які не так компактно розташовані, передбачено формування 2-3 об’єднаних громад. Найбільше – 4 громади в Хотинському районі, з яких три вже утворені, - цитує Христину Марчук прес-служба Чернівецької ОДА.

1