Георгій Галиць про кротів в оточенні 'мадам' Лібанової, шумовиння опозиції, чорний ринок торгівлі антикваріатом і тому подібний базарний лемент

Георгій Галиць про кротів в оточенні "мадам" Лібанової, шумовиння опозиції, чорний ринок торгівлі антикваріатом і тому подібний базарний лемент

25.06.2013, 04:25

  Мене цікавить, щоб швидше відбувся цей процес 

- Ч.Т. Питання книгарень постійно обговорюється громадськістю, причому, здебільшого, з негативними інтонаціями. Пропозиція щодо директорства Довганича додало, здається, такого негативу. Як Ви ставитеся до цієї кандидатури?, - запитав у першого заступника голови ОДА Георгія Галиця журналіст  «Чернівці таймс» в ексклюзивному інтерв’ю.  Зважаючи на суспільну значимість висловлених в цьому інтерв'ю думок, а також достеменно знаючи те, що таке інтерв'ю справді записувалося, редактор BukNews Юрій Чорней ухвалив рішення про його передрук на сайті www.buknews.com.ua. Порівняно з оригіналом, розміщеним на сайті "Чернівці таймс", змінено лише заголовки під стиль BukNews. 


- Я до цієї кандидатури ставлюся спокійно, як і до будь-яких інших кандидатур. Мені хотілося б щоб цим питанням зайнялися люди, які готові робити що-небудь, щоб дати якість. Той галас, який здійнявся, то саме – галас. За ним немає нічого серйозного. Я не реагував тому, що розумів — це абсолютно штучне. Це шумовиння, яке піднялося і так і спаде. Рішення, які ми прийняли спрямовані абсолютно на плюси книжкової торгівлі. І рано чи пізно це стане зрозумілим за результатами. Тому просто чекаю, поки будуть ці результати. Бо усі ті галаси, що піднімалися опозицією, завершувалися саме нічим.

- Ч.Т. Нарікали на відсутність прозорості, діалогу з боку влади…

- Відсутність діалогу демонстрували, коли кілька разів спробували зібрати цю публіку, але це перетворилося на базарний лемент, у мене просто відпало бажання проводити такий діалог.

- Ч.Т. Кого збирали?

- Я маю на увазі тодішніх керівників. В такому форматі говорити не буду. Якщо є бажання говорити по суті справи, то можна сідати і говорити, а якщо це політичні звинувачення на камери, щоб виставити в Інтернеті – то цей формат нецікавий. Це непродуктивно.

- Ч.Т. Що має змінити новостворена «Буковинська книга», в чому сенс плану? Щодо кандидатури кервника, Довганич є кандидатом на посаду директора саме «Буковинської книги», а не «Букініста»?

- Я не готовий на це питання відповідати, не цікавився ситуацією стосовно того, хто керуватиме. Це має бути той, хто висловить своє бажання, і має концепцію, як це зробити. Як депутат і керівник більшості в обласній раді буду підтримувати таку людину. Мене цікавить, щоб швидше відбувся цей процес.

А чому потрібне об’єднання? Тому що це така ж сама ситуація, як з Чернівецькою областю. Сам по собі кожен магазин немає перспективи. У жодного з них немає достатніх обігових коштів, і немає можливості не те, щоб для розвитку, а навіть утримання на тому ж рівні. Це – перше. Друге – великий тіньовий сегмент, який є в цій галузі. Ну не було б такого галасу, якщо б не було за що воювати. Чому б мадам Лібанова захищала так ревно, ну здавалося б, абсолютно нецікавий з економічної точки зору магазин. Тому що знаю з різної інформації, з інсайдерської, в тому числі, та іншої, там є дуже серйозний тіньовий обіг, який обраховується серйозними сумами. Порядок цифр не буду називати, але під вивіскою «Букініста» там процвітав і чорний ринок торгівлі антикваріатом .

- Ч.Т. Чому ж Лібанова стала ризикувати і йти на змагання із владою? Доречною була б зовсім інша тактика. Якщо є що втрачати, чи не краще домовитися?

- Це якщо говорити про логіку людини розумної – «хомо сапієнс». Але логіка багатьох фігурантів наших публічних скандалів не піддається такій мірці.

- Ч.Т. У Фейсбуку цікавляться: що Ви читаєте?

-Читаю одразу кілька книжок. У мене в спальні на тумбочці до десятка книжок одночасно. Зараз Умберто Еко «Маятник Фуко». Книга Далай-лами Чотирнадцятого «Шлях істинного лідера». Він коментує західну філософію успіху з точки зору буддистського світогляду. Дуже цікаві речі. І якщо все ж говорити про цілі в житті, то далай-лама говорить, що універсальна ціль для будь-кого в наш час – бути щасливими, а поняття щастя ти вже закладаєш – як ти його бачиш. Бачиш ти щастя в кар’єрному зростанні, чи в благополучній родині, чи в дітях і так далі. Читаю американців книга Кріса Кроулі та Генрі Лоджа “Younger next year”, книга пов’язана з фізичним та психічно-емоційним вдосконаленням. Люблю читати книги засновані на східній філософії і на західній християнсько-орієнтованій філософії. І робити це одночасно. Зараз, читаю, наприклад, «48 законов власти» та «Искусство обольщения» Роберта Гріна і разом з тим — «36 китайських стратегем». Цікаве обґрунтування тих чи інших поглядів на світ, який ми начебто знаємо, який нам начебто зрозумілий. Але кожен погляд, надає якийсь свій зріз, і відкриваються якісь нові особливості. Прочитав цикл книжок американця Роберта Кійосакі, які навчають економічній, фінансовій та й просто житейській грамотності.

- Ч.Т. Ви читаєте для практичних цілей?

Це має і практичне значення, але це і відпочинок хороший.

Джерело: times.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (9)

"у мене просто відпало бажання проводити такий діалог" - кажись, дядя просто (вилучено адміном)...

Правила коментування на Buknews не дозволяють вживати  образливі  висловлювання, лайку, ненормативну лексику  стосовно опонентів. 

avatar

гугл

24 червня 2013 23:00

Передрукували анонімку?

Хто автор статті?

Чи Галиць взагалі давав таке інтерв'ю?

Має ж бути хоч якась достовірність

avatar

микола

25 червня 2013 01:04

шось ви якийсь метушливий Микола. Галиць давав інтерв'ю, не турбуйтеся. Щоправда, саме для " Чернівці Таймс", а не для " Букньюс". Але, так, по-своєму краще вийшло. Принаймні, більше людей прочитає, саме інтернет-аудиторії. Тому що дубль планували дати в одному з газетних видань.Там побачите підписи))) І, до речі, це чи не перше велике інтерв'ю з 2010 року.

avatar

Знаючий

25 червня 2013 07:46

анонімка є анонімка, і наразі це не більше ніж анонімка, не варто передруковувати анонімки - більше того, і читати їх не варто

avatar

микола

25 червня 2013 09:11

Помисливому Миколі. Ну так не читайте, Боже мій. Ви собі взагалі уявляєте цю пригоду: інтервю, яке б не взяли. У діючого заступника губернатора... Кому це.. Для чого...ШО ви шукаєте гудза, там де не шукається. Ви краще дивіться на інформашки, які ніколи не підписують і подекуди вводять в оману. Де ваше обурення і коментарі?)))

avatar

Знаючий

25 червня 2013 13:38

Миколо, а ви спитайте в Галиця, чи давав він, чи ні?)

avatar

гугл

25 червня 2013 18:01

Микола правий - підпис журналіста під інтерв,ю має бути! Шеф-редактор - то направду анонімка. Питання ж не в тому давав Галиць інтерв,ю чи не давав (читаючи текст, інколи справді важко повірити, що це міг сказати заступник губернатора). Питання, окрім всього, ще у тому, чи не перекрутив і не перебрехав автор інтерв,ю відповіді респондента. Тому Микола слушно ставить питання про достовірність написаного сказаному. Цю достовірність якраз підтверджує автор своїм прізвищем. А сказано багато цікавого! Мені важко повірити, що журналіст Галиць (а журналіст повинен знати суть питання, а не базікати на кшталт політикана Мунтяна) так досі нічого не второпав у взаєминах лісового сектору і дозволяє собі не просто смішні висловлювання. До всього він - посадова особа. Хай Мунтян верзе що завгодно про ліси. Не може заступник губернатора дозволяти собі говорити, що "у наших лісів три власники і жоден з них не має відношення до ОДА" (я вже не кажу про інші "перли" непідписаного матеріалу!). Ні держлісгоспи, ні спец- і військові лісгоспи, а також держструктури, до яких вони відносяться, не є власниками лісів. А от ліси якраз мають безпосереднє відношення до ОДА і конкретно до Бурлаки з його посадою. Тому власник лісів через свої представницькі органи влади повинен питати саме у Галиця, а потім вже у Чебана про ефективне не тільки у екологічному, але найперше в соціально-економічному плані лісокористування і лісоведення на теренах краю. Але загвоздка у тому, що посилатися на непідписане інтерв,ю неможливо. Завтра Галиць скаже, що він такого зовсім не казав, а анонімний шеф-редактор просто зніме зі свого сайту самий цимес свого інтерв,ю. Тому у всій цій ситуації хто-хто а Микола - цілковито правий! Загалом віртуальна журналістика (в Інтернеті) - як віртуальний секс: як не крутись - збочення збоченням.

avatar

Ісаченко - Знаючому гуглу

25 червня 2013 21:06

Дуже характерний допис Ісаченко на сусідній гілці:

"Цікаво, як розгортатимуться події далі. Невже лісівники дозволять витирати об себе ноги! Невже у них не стане гідності захистити честь свою і своєї професії!"

А може лісівникам треба менше красти? І саме цим захистити свою честь і гідність?

avatar

Ісаченко і лісник

25 червня 2013 23:22

А де факти про крадіжки? Де факти про варварські рубки, про жахливу економіку лісового сектору? Наразі - суцільний самі знаєте що. Хто взагалі проаналізував коли-небудь цю економіку? Хто заважав чи заважає ОДА взагалі забрати лісозаготівлю від лісівників, завдання яких - лісівнича справа, а не лісозаготівельна, а тим паче - деревообробна? Розберіться спочатку в питанні, економісти заслужені! 

avatar

Ісаченко - Ліснику

25 червня 2013 23:40