Генпрокурор пообіцяв не залишити без розгляду заяву щодо зловживань Папієва, - Бурбак

Генпрокурор пообіцяв не залишити без розгляду заяву щодо зловживань Папієва, - Бурбак

22.04.2015, 02:34

Народні депутати Микола Федорук та Максим Бурбак побували на прийомі в Генпрокурора України Віктора Шокіна, якому поскаржились на екс-голову Чернівецької ОДА нинішнього нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Папієва.

Про це в коментарі molbuk.ua повідомив нардеп Максим Бурбак.

"Я був змушений учора разом з Миколою Федоруком бути у Генпрокурора. Говорили щодо діяльності Папієва у Чернівецькій області. Говорили щодо справи Папієва, яку передав прокурор Якимчук в Генпрокуратуру", - сказав Бурбак.

На запитання "В якості кого ви були у ГПУ?", Бурбак відповів:

"Ми були в якості народних депутатів, які турбуються за те, що проходить в Україні і в Чернівецькій області. В якості тих людей, які представляли опозиційні сили за часів керування Януковича і Папієва в Чернівецькій області".

Разом з тим, Бурбак повідомив, що Генпрокурор пообіцяв не залишити заяви без розгляду.

"До честі Генпрокурора, він не мав права нам це розповідати, але сказав: "Хлопці, як і по Майдану, так і по всіх справах, які порушені, Генпрокуратура веде роботу". Я довів сподівання мешканців Чернівецької області, що справи будуть доведені до суду, а суд уже вирішить", - додав Максим Бурбак.

Водночас, він зазначив, що йому невідомо, чи є прізвище Папієва у переліку семи нардепів, яких можуть позбавити недоторканності.

Натомість лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що Генпрокуратура хоче позбавити недоторканості його депутатів.

Про це він написав на Facebook-сторінці.

"Мені повідомили, що Генпрокуратура вноситиме подання на зняття депутатської недоторканості та арешт членів моєї фракції, моїх побратимів Андрія Лозового та Ігоря Мосійчука", - зазначив він.

"Без сумніву, це спроба політичної розправи і помста за нашу завжди принципову позицію в парламенті. Пропоную керованій президентом Порошенком Генпрокуратурі внести подання і на мій арешт. Це збирався, але не встиг зробити Янукович. Порошенко продовжує його справу. Налякали їжаків голою сракою", - написав Ляшко.

Водночас депутат Андрій Лозовий на своєму Facebook заявив, що, окрім нього, недоторканості хочуть позбавити ще трьох депутатів – Ігоря Мосійчука, Андрія Денисенка (позафракційний) та В'ячеслава Константиновського ("Народний фронт").

Ігор Мосійчук, у свою чергу, заявив, що про плани ГПУ він дізнався від журналістів та депутатів.

"Мені не відомо про існування будь якого кримінального провадження стосовно мене тому будь, що що мені можливо пред'являть я розцінюю як політичну розправу за мою тверду позицію в питаннях реформування МВС та прокуратури", - написав він на Facebook.

Як відомо, раніше лідер фракції "БПП" Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура готує подання про зняття недоторканості з 7 нардепів. Імена політиків він не назвав.

Як відомо, прокуратура Чернівецької області завершила розслідування щодо екс-голови Чернівецької ОДА, нинішнього нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Папієва. Справу передали в Генпрокуратуру України.

Прокурор Микола Якимчук заявляв, що розслідування зібрало достатньо доказів вини Папієва. Також у зв’язку з кримінальним провадженням Папієв може втратити недоторканність.

Раніше прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Папієва через незаконну агітацію на виборах у 2012 році.

Джерело: molbuk.ua

1