Генпрокуратура передала до суду справу судді з Чернівців, яку підозрюють у хабарі 15 тисяч доларів

Генпрокуратура передала до суду справу судді з Чернівців, яку підозрюють у хабарі 15 тисяч доларів

18.01.2016, 19:44

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови апеляційного суду Чернівецької області за отримання хабара у сумі 5 тисяч доларів США від свого колеги судді.

Як повідомили "ЗіБ" у ГПУ, відділом процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях стосовно службових осіб, які займають особливо відповідальне становище Генеральної прокуратури України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою заступника голови апеляційного суду Чернівецької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Суддя підозрюється у отриманні шляхом вимагання від свого колеги - судді одного з місцевих судів Чернівецької області, неправомірної вигоду в розмірі 5 тисяч доларів США за вжиття заходів щодо залишення в силі апеляційною інстанцією винесених ним судових рішень, та не ініціювання питання притягнення його до кримінальної відповідальності, що стало б однією з передумов обрання його на посаду судді безстроково.

За вчинення вказаного корупційного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Раніше ЗМІ повідомляли, що суддя Апеляційного суду Чернівецької області Любов Перепелюк підозрюється у вимаганні хабаря у розмірі 15 тисяч доларів від свого колеги - судді районного суду.

 Вища кваліфікаційна комісія суддів України кілька разів відкладала розгляд питання щодо відсторонення від посади судді апеляційного суду Чернівецької області Перепелюк Любові Матвіївни.

 У жовтні 2015 року Перепелюк таки відсторонили від виконання посадових обов’язків.

 У січні 2016 року з’ясувалося, що Любов Перепелюк продовжує працювати, судити, отримувати зарплатню в Апеляційному суді Чернівецької області.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

19 січня 2016 22:16