Геннадій Москаль призначений новим головою Закарпатської ОДА, - БПП

Геннадій Москаль призначений новим головою Закарпатської ОДА, - БПП

15.07.2015, 17:50

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль став новим головою Закарпатської облдержадміністрації. Про це заявив перший заступник голови "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 Відповідаючи на питання журналістів, хто може очолити Закарпатську ОДА, депутат повідомив: "Вже очолив. Головою став пан Москаль. Є указ".

 У свою чергу, раніше Москаль в ефірі телеканалу "112 Україна" не підтвердив і не спростував інформацію про своє призначення на посаду губернатора Закарпатської області. Зокрема, він зазначив, що про його призначення губернатором Закарпатської обл. прийме рішення Адміністрація президента.

 У засобах масової інформації (ЗМІ) повідомлялося, що на Москаля буде покладено завдання, в першу чергу, навести порядок з контрабандою та розібратися з "Правим сектором" у регіоні.

 Діючий голова Закарпатської ОДА Василь Губаль не має офіційної інформації про своє звільнення. Про це сам губернатор заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

 "Сьогодні ЗМІ поки дізнаюся. Зі мною поки що ніхто ще не говорив, ніхто не дзвонив. Інформації ніякої немає. Це рішення президента, якщо воно буде. На сьогоднішній день у мене є інформація лише зі ЗМІ, офіційної інформації у мене немає", - заявив Губаль.

 Заступник голови фракції "Народний фронт" у Раді Андрій Тетерук в зв'язку з інформацією про призначення Геннадія Москаля губернатором Луганської області висловив думку, що в Україні потрібно виховувати нових управлінців. Про це він заявив у коментарі кореспонденту телеканалу "112 Україна".

  "Я з глибокою повагою ставлюся до тієї роботи, яку виконував пан Москаль у Луганській обл., і мені дуже шкода, що пан Москаль зараз "хто тягне, на тому і їздять". І там виконує важку роботу, зараз його на іншу важку ділянку перекидають", - заявив Тетерук.

 Він висловив жаль з приводу того, що в Україні не дають проявляти себе новим керівникам.

 "Я не розумію, невже у нас вже такий кадровий голод, що нам потрібно клонувати Москаля, щоб він був скрізь працездатним і успішним управлінцем? Нехай йому щастить на новому місці роботи, але я вважаю, що нам потрібно готувати, виховувати і давати можливість проявляти себе новим керівникам, а не зривати з місця на місце", - зазначив депутат.

 Зазначимо, Геннадій Москаль - український політик і юрист, генерал-лейтенант міліції, кандидат юридичних наук (2002 р.), доцент (2005 р.), народний депутат України VI і VII скликань.

 У вересні 2014 року Москаль був призначений головою Луганської обласної державної адміністрації, а 5 березня 2015 - керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

 Варто зазначити, що на посаді керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Москаль показав себе з досить жорсткою позицією як керівника, оскільки він заборонив продаж спиртних напоїв на лінії бойового зіткнення, щоб захистити мирних жителів і військовослужбовців від випадків травматизму і загибелі в стані алкогольного сп'яніння. Крім того, Москаль зміг розібратися з добровольчими батальйонами в Луганській області.

 Як повідомлялося, в суботу, 11 липня, в результаті стрілянини в Мукачевому Закарпатської області постраждали 14 людей, є загиблі. Прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на ґрунті конфлікту вони почали стрілянину.

 У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що дана ситуація сталася, тому що вони блокували проходження контрабанди. В ПС заявляють, що "міліція разом з кримінальними елементами, пов'язаними з нардепом Ланьо, планувала знешкодити бійців "Правого сектора". Також повідомляється про двох загиблих і чотирьох поранених бійців.

 Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди відбувся постріл. Також Ланьо заявив, що ПС на Закарпатті фінансується Віктором Балогою і він відповідальний за те, що відбувається.

 У зв'язку з перестрілкою в Мукачевому прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту.

1