Геніальні звіти ОДА або як це робиться у Чернівцях (приклад)

Геніальні звіти ОДА або як це робиться у Чернівцях (приклад)

12.09.2012, 15:11

Пропонуємо невелчикі коментарі до звичайної оптимістичної публікації на сайті ОДА. Отже, сьогодні сайт повідомляє, що

 На Буковині з початку року зріс рівень виробництва промислової продукції і становить 91,7% (по відношенню до чого? Якщо зріс, то чому цифра менша ста відсотків. А тому що від початку року він може й зріс, а по відношенню до минулого -- впав)
  
В області з початку року рівень виробництва промислової продукції збільшився: якщо у січні індекс промислового виробництва становив 69,8% (який рік брали для визначення індексу? мабуть, що порівнювали з попереднім, себто за рік виробництво на Буковині впало на третину, хто про це писав, жодне буковинське ЗМІ про це не повідомило, ось це пркметно(!), про що тільки не писали, але не про це), то, за оперативними даними, за січень – серпень він уже склав 91,7%. Про це повідомив сьогодні, 11 вересня, під час засідання регіонального комітету з економічних реформ директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ігор Сідляр.

За його словами, рівень виробництва промислової продукції перевищили підприємства добувної промисловості на 0,7% та п’ять галузей переробної промисловості, зокрема, машинобудування на 13,2%, з оброблення деревини та виробництва виробів з неї, крім меблів - на 9,8%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів - на 6,3%, хімічної промисловості на 3,3% та виробництва харчових продуктів і напоїв - на 2,4%.

 Водночас, як відзначив Ігор Сідляр, спад виробництва продукції на 27% допустили підприємства легкої промисловості (де обговорення в пресі такого кричущого факту, прес-коференції очільників тощо), з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції - на 13,2%, целюлозно-паперового виробництва - на 7,3%, підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води - на 21,4%.

 «Для економічної стабілізації у промисловому комплексі та збільшення обсягів виробництва промислової продукції в області запроваджено щотижневий моніторинг та аналіз роботи промислових підприємств, – повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації. – Також з початку року запроваджено безпосереднє ознайомлення з виробничими потужностями промислових підприємств регіону керівництвом крайової виконавчої влади - здійснюються виїзди на підприємства області з метою вивчення можливостей нарощування обсягів промислового виробництва». (А що в минулому році навіть не виїжджали, і чи не був тоді на цій же посаді Ігор Сідляр та інші?)Так, упродовж звітного періоду керівники облдержадміністрації відвідали 35 підприємств, і, як результат, у регіоні вдалося суттєво уповільнити спад промислового виробництва, повідомив посадовець (А так ось воно що, все ж таки йдеться про спад виробництва, чому ж у заголовку пишуить про зростання).

 Загалом, за словами Ігоря Сідляра, програмою економічного і соціального розвитку області на 2012 рік цьогоріч передбачено збільшити обсяг промислового виробництва порівняно з 2011 роком на 5,3%. Зростання обсягів промислового виробництва до кінця нинішнього року планується досягти через забезпечення 100-відсоткового рівня виробництва електроенергії шляхом введення з листопада цього року в експлуатацію верхньої водойми філією «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» ПАТ «Укргідроенерго», зростання виробництва продукції харчової промисловості на 3,3%, перевиконання планових показників виробництва продукції машинобудування на 8,4%, хімічної промисловості на 2%, деревообробної промисловості на 9%, виробництва продукції добувної промисловості на 3,6%, зростання виробництва продукції меблевої промисловості на 5%. (.Головне, подати надію, наприкінці. За девять місяців поточного року не змогли, а за три місяці , що залишилися, зможуть). До речі, цікава ментальність виборців, що завгодно обговорюють, крм важливих речей.  Так на що скаржитеся?

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пауев и Галуц еще те прохиндеи!!!

avatar

Чернівчанин

12 вересня 2012 14:36