Генеральне консульство України в Сучаві рекомендує українцям утриматись від подорожей до Румунії

Генеральне консульство України в Сучаві рекомендує українцям утриматись від подорожей до Румунії

12.12.2012, 21:36

На адресу Чернівецької обласної державної адміністрації надійшов лист Генерального консула України в Сучаві Василя Боєчка щодо ускладнень погодних умов і дорожнього руху в Румунії. Як зазначається у листі, у Румунії відбулося різке ускладнення погодних умов, викликане потужними снігопадами та посиленням вітру, що в окремих місцевостях призвело до блокування доріг або до значного ускладнення умов дорожнього руху, - повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі ОДА.

«На території повітів, що межують з Україною і входять до складу консульського округу, умови дорожнього руху ускладнилися. Автодороги європейської та національної категорій не заблоковано, за виключенням окремих ділянок у повіті Вранчя, – йдеться у листі. – Основна європейська магістраль Е-85 «Сірет – Бухарест» функціонує з обмеженнями, викликаними роботою снігоприбиральної техніки.

Певні обмеження руху автотранспорту існують також на дорогах у напрямках «Сучава – Бая Маре» і «Сучава – Ботошань». У зв’язку з цим, громадянам України, зокрема буковинцям, рекомендують утриматись від подорожей до Румунії без крайньої необхідності.

У разі виїзду на територію сусідньої держави необхідно забезпечити обов’язкове оснащення автотранспорту зимовими шинами, ланцюгами, лопатами та іншими необхідним обладнанням для дій у випадку потрапляння у снігові замети.

Схоже за змістом попередження раінше поширив Чернівецький прикордонний загін. Останнім часом на території Румунії відбулося значне погіршенням погодних умов, викликаних потужним снігопадом та посиленим вітром, що в свою чергу в окремих місцевостях призвело до блокування доріг та значного ускладнення дорожнього руху. В враховуючи вище зазначене, управління Чернівецького прикордонного загону пропонує відкласти в найближчий період поїздки до Румунії. Про зняття обмеження та покращення погодних умов Вас, буде поінформовано додатково через засоби масової інформації, повідомив www.buknews.com.ua помічник начальника загону – начальник прес-служби  капітан Сергій Бровко.

1