Чернівецькі газовики погрожують відключенням газопостачання, крім багатоповерхівки на Рівненській, мешканцям ще  понад 350 будинків

Чернівецькі газовики погрожують відключенням газопостачання, крім багатоповерхівки на Рівненській, мешканцям ще понад 350 будинків

22.08.2018, 15:58

У Чернівцях багатоповерхівка на вулиці Рівненській залишилися без газу через аварійний стан газорозподільчої шафи.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомила прес-секретар ПАТ “Чернівцігаз” Вікторія Голодняк.

"Газорозподільча шафа будинку на вулиці Рівненській не облуговувалася вже понад десять років. Вона в аварійному стані. Ми зверталися до ОСББ із проханням укласти договір на його обслуговування. Направляли сім листів із попередженням. Зокрема останній лист був направлений в ОСББ 16 липня. Ми повідомляли, що потрібно укласти договір на обслуговування ГРПШ і усунули недоліки. У разі невиконання цього будемо змушені відключити газопостачання. Цього так і не було зроблено, тому й відключили газ", - пояснила Вікторія Голодняк.

У “Чернівцігазі” також зазначили, що, незважаючи на те, що мешканці перекрили дорогу, газопостачання їм не відновлено. Зроблять це лише після підписання договору.

"Мешканці можуть укласти договір на обслуговування ГРПШ з будь-яким ліцензованим підприємством. За обслуговування потрібно платити у середньому шість тисяч гривень на рік. Газопостачання не підключать, доки не буде актобалансового розмежування. Загалом у нас є понад 300 будинків з подібними проблемами, яким загрожує відключення" - зазначила Вікторія Голодняк. 

Як повідомив сьогодні на брифінгу Віктор Горда, голова правління ПАТ «Чернівцігаз», сталася проблема із газовим обладнанням, що належить ОСББ, яке обслуговує будинок.

 - Газорегулююче обладнання на вулиці Рівненській, 5а - у занедбаному стані. 21 серпня тут сталася аварійна ситуація, тому об'єкт довелося від`єднати від газопостачання, - розповідає Віктор Горда. – Чинне законодавство говорить про те, що наша компанія обслуговує мережі до точки балансового розмежування, до ділянки, яка належить безпосередньо мешканцям, - або ОСББ, або ЖРЕПАМ, або громаді місцевій. Балансоутримувач, який є власником цього майна, повинен укласти угоду на обслуговування його, або створити свою організацію, щоб обслужити це обладнання. В іншому випадку ми, як організація, яка відповідає за безпеку і газопостачання, змушені будемо відключити цей об’єкт, якщо він аварійний. До ОСББ, що обслуговує будинок на Рівненській, 5а, ми надсилали листи з цього приводу від 2016 року. На жаль, поки не станеться біда, ніхто не звертає увагу ні на попередження, ні на листи. Щоправда, навіть після пікету мешканців, представники ОСББ до нас так і не звернулися.

Схожих об'єктів на території Чернівецької області - близько 360, з них 20 – доволі складних і занедбаних. Всі вони знаходяться поза законом, і ПАТ «Чернівцігаз» має право припинити їм газопостачання, якщо обладнання в аварійному стані.  

- Тож будинок на вулиці Рівненській залишатиметься без газу, поки там не буде відремонтоване обладнання, - додав Віктор Горда. - А щоби його відремонтувати, можна піти двома шляхами: або звернутися до певної організації за методом заявочного ремонту, або ж укласти річну угоду. Тоді організація має регламент робіт. Все повинні вирішити мешканці разом з керівництвом ОСББ. 

Джерело: molbuk.ua та сайт http://acc.cv.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Диверсія газовиків до Дня незалежності": жителі Рівненської перекрили рух транспорту через відключення газу

Як розповідають мешканці будинку №5а на вулиці Рівненській, зранку 21 серпня їх будинок без попередження відключили від газопостачання. Після безрезультатних звернень у всі можливі інстанції, люди вийшли на протест. Проте газопостачання і досі не відновили. 

1