Хавич відсудив свої книжки

Хавич відсудив свої книжки

05.06.2017, 13:51

Політолог Олег Хавич, якого звинувачують у сепаратизмі, подав скаргу на на бездіяльність слідчого Управління СБУ в Чернівецькій області з приводу неповернення тимчасово вилученого у нього майна. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень. 

Політолог у скарзі вказав, що 22.03.2017 року у нього вдома проведено обшук, в ході якого вилучено майно, а саме: Ноутбук «Асус», планшет «Номі», мобільний телефон «Самсунг» з сім карткою мтс, папка синього кольору з документами на іноземній мові на 176 арк. і на українській мові на 34 арк., книжка «Маніпуляція свідомістю», книжка «Глобалізація. Європейський Союз та Україна», книжка «Югославія, Косово, Європа», книжка «Федеративна Республіка Україна», книжка «Україна, Росія, Білорусь три проекти», книжка «Право та Європа», книжка, «Гендерні студії», зрізаний на половину конверт світло-коричневого кольору, готівкові кошти в сумі 1000 дол. США та 500 Євро, документ на двох аркушах Західна Україна центральна європейська протодержава», документ на 5 аркушах «Конец украинской истории», документ на 1 аркуші із списком осіб, планшет марки самсунг, печатка громадської організації. 

В подальшому готівкові кошти та планшет «самсунг» були повернуті власнику, на печатку громадської організації накладено арешт. 

У скарзі зазначалось, що у слідчого відсутні законні підстави утримувати належні речі, з 21.03.2017 року у слідчого було достатньо часу для огляду вилучених речей, виготовлення їх копій. Окремо скаржниками було вказано, що належне майно, яке вилучено під час обшуку не містить закликів, інструкцій щодо вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій та є тимчасово вилученим майном. 

Політолог з Буковини у скарзі просив зобовязати слідчого Управління СБУ в Чернівецькій області повернути все вищевказане майно. 

Від Олега Хавича участь у засіданні брав його представник. Слідчий СБУ в судове засідання не з'явився. 

Скаргу представника з приводу неповернення тимчасово вилученого майна Шевченківський районний суд задовольнив частково. 

Суд виніс Ухвалу, що більшість речових доказів мають значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні і відмовив у задоволенні. 

Разом з тим, книжка «Маніпуляція свідомістю», книжка «Глобалізація. Європейський Союз та Україна», книжка «Югославія, Косово, Європа», книжка «Федеративна Республіка Україна», книжка «Україна, Росія, Білорусь три проекти», книжка «Право та Європа», книжка, «Гендерні студії», не мають доказового значення, а тому підлягають поверненню. 

Вищезазначена Ухвала оскарженню не підлягає.

1