'Гастрономічний та релігійний туризм:' Василь Гостюк назвав цьогорічні пріорітети туристичної галузі Буковини

"Гастрономічний та релігійний туризм:" Василь Гостюк назвав цьогорічні пріорітети туристичної галузі Буковини

01.03.2018, 17:59

28 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк провів засідання Координаційної ради з питань розвитку туризму при облдержадміністрації з представниками туристичного бізнесу краю.

За словами начальника відділу з питань туризму облдержадміністрації Володимира Фурдиги, необхідно звернути увагу на промоції краю та збільшення туристичного потоку іноземних туристі, саме тому участь делегація Чернівецької області візьме участь в численних міжнародних та національних туристичних виставках, форумах, семінарах в2018 році.

«14 березня в області пройде гастрономічний семінар, чудова можливість показати гостям та відвідувачам нашого краю гостинність та різноманітність кулінарних цікавинок Буковини. На семінарі запрошені підприємства з виготовлення сирної та винної продукції, в рамках заходу буде представлення виробів народних майстрів Буковини. На семінарі пройде обговорення щодо визначення гастрономічного туристичного маршруту Карпатського регіону», - повідомив Володимир Фурдига.

Під час засідання члени ради визначились із датою відкриття туристичного сезону в області, що пройде в Центральному парку розваги та дозвіля ім. Т.Г. Шевченка 22 квітня 2018 року.

Як зауважив голова Координаційної ради Василь Гостюк, цьогоріч пріорітетом розвитку туристичної галузі Буковини може стати гастрономічний та релігійний туризм, адже Чернівецька область багата на саркальні споруди, що варті уваги та будуть цікаві туристам та гостям краю. А буковинські смаколики давно є візитною карткою туризму краю.

Під час засідання члени ради розглянули питання щодо проведення ІІ фестивалю «Любіть Буковину, бо вона того варта» на горі Томнатик та  сходження на гору Яроваиця. Заходи приурочені до Дня Незалежності України та пройдуть у серпні 2018 року на території Путильщини.  

Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Чим можуть здивувати Чернівці в гастрономічному туризмі - Львівською Майстернею Шоколаду, Львівськими пляцками? А чому не розвивати медичний туризм? Адже в Україну щороку приїжджає 45-50 тисяч іноземних медичних туристів. Іноземців насамперед цікавить штучне запліднення, офтальмологія і стоматологія. Невже важко зробити аналіз і зорієнтуватись?

avatar

Valeriy Petruyk

01 березня 2018 22:24

про це говорять ще з часів Брижака. Але у нас так ведеться, що приходить новий керОвник, зелений і далекий, і починає спочатку знайомитися з темою, яку його навіщось поставили ніби розвивати, а потім починає видавати свої перли, щиро вважаючи їх проявом своєї геніальності. гостюк нізвідки прийшов - нівкуди піде

avatar

зелений і далекий

02 березня 2018 08:35

Ви помиляєтесь стосовно того що "гостюк нізвідки прийшов". Це людина Бурбака. Він свого часу багато таких "яйце-гостюків" в різні кошики порозкидав.

avatar

Тутешній

02 березня 2018 17:34

Убожєство та скудоуміє очільників вже навіть не дивує. Тільки жаль, що так довго вже занепадає Буковина та Чернівці під ярмом "кулявлобів@

avatar

Дринь

02 березня 2018 17:47