«Гастролери» не дали провести перше засідання жодній з чотирьох окружних виборчих комісій Чернівецької області

«Гастролери» не дали провести перше засідання жодній з чотирьох окружних виборчих комісій Чернівецької області

16.04.2014, 20:37

15 квітня спостерігачі ОПОРИ відвідали кожну ОВК Чернівецької області. На жаль, жодна із 4 ОВК так і не спромоглася провести першого засідання. Чи вдасться це зробити у визначений законом термін, тобто до кінця дня 16 квітня, залишається під питанням. Основна причина – присутність в складі комісій значно кількості «гастролерів».

Як вже повідомляла ОПОРА http://oporacv.org/u-chernivetskij-oblasti-sformovano-ovk/., постановою ЦВК від 14 квітня було утворено окружні виборчі комісії (ОВК) та визначено їх склад. Повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як 2/3 її складу на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення. 15 квітня спостерігачі ОПОРИ відвідали кожну ОВК Чернівецької області. На жаль, жодна із 4 ОВК так і не спромоглася провести першого засідання. Чи вдасться це зробити у визначений законом термін, тобто до кінця дня 16 квітня, залишається під питанням. Основна причина – присутність в складі комісій значно кількості «гастролерів».

Постановою Центральної виборчої комісії від 14 квітня було утворено окружні виборчі комісії (ОВК) та визначено їх склад. У Чернівецькій області – це ОВК територіальних виборчих округів 204 (центр - Чернівці), 205 (Сторожинець), 206 (Новоселиця) та 207 (Хотин).

Згідно ст. 26 Закону України про вибори Президента:

Повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу, визначеного при її утворенні, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення і скликається її головою.

ОВК 204 виборчого округу зібралася увечері 15 квітня на засідання, проте, не змогла зібрати необхідних 2/3 від складу для прийняття присяги членами ОВК. З 20 членів загального складу до зали засідань з’явились лишень 12. До кількості, яка б дозволила ОВК отримати повноваження, не вистачило присутності 2 представників комісії.

Відео: http://youtu.be/dEUJJI8YE3U

На засідання ОВК 204 виборчого округу не з’явилось 8 членів, серед яких заступник голови комісії Олександр Паращук (від кандидата Дмитра Яроша), секретар комісії – Сергій Яцименко (від Володимира Саранова). Серед інших відсутніх – члени комісії від кандидатів Анатолія Гриценка, Василя Цушка, Василя Куйбіди, Миколи Маломужа, Олега Царьова та Наталії Королевської. За словами голови комісії Ігоря Мойсеєнка (від Петра Симоненка), серед причин відсутності: «відрядження, виклик до ЗСУ, хвороби, проживання в Дніпропетровську, неможливість зв’язатись через невірний телефонний номер».

Відео: http://youtu.be/2Fu0wzR8QZc

Наступна спроба розпочати роботу запланована на 17:00 16 квітня. І хоча перспектива повторення ситуації з недостатньою кількістю членів ОВК для старту роботи залишається, голова ОВК Ігор Мойсеєнко «не втрачає надії, що все пройде так, як має бути».

Не відбулося засідання ОВК і в 205 виборчому окрузі. 7 членів цієї комісії, включно з головою Володимиром Бондаренком (від Олега Царьова), проживають за межами Чернівецької області. Наразі від роботи в комісії відмовилась секретар Галина Вакарчук (від Миколи Маломужа), тому всю організаційну роботу на себе взяла заступник голови ОВК 205 виборчого округу Ніоніла Черней (від Михайла Добкіна). Стартове засідання комісії заплановано на 18:00 середи 16 квітня. І в цій ОВК є теж загроза, що на засіданні 16 квітня таки не буде кворуму, так як значна частина членів комісії проживають далеко від м. Сторожинець.

В складі ОВК 206 виборчого округу з 19 п’ять членів з інших областей: Галина Воронцова (від Наталії Королевської) зі Львова; Тарас Федорчук (від Володимира Саранова) з Києва; Лілія Рязанова (від Олега Царьова) з Дніпропетровська; Яна Шеварднадзе (від Василя Цушка) з – Одеси; Олександр Шумков (від Дмитра Яроша) – з Херсону. З цих п’яти членів, за словами голови ОВК Альони Ватаман (від Анатолія Гриценка), можливо приїде Тарас Федорчук. Таким чином, у разі відсутності інших чотирьох достатньо неявки ще 3 місцевих членів ОВК для зриву проведення стартового засідання комісії та набуття нею повноважень в останній день календарного плану. Попередньо засідання цієї комісії заплановано на 14:00.

Організація стартового засідання ОВК 207 виборчого округу 15 квітня взагалі не відбувалася. Спостерігач ОПОРИ двічі відвідував приміщення, в якому має працювати комісія, проте ні в першій половині дня, ні ввечері (18:00) жодних організаційних моментів у приміщенні не відбувалося, члени комісії не з’являлися. Серед керівного складу місцевим є Василь Бурдіян (від Наталії Королевської). Чи приступив він до організації стартового засідання комісії, і, чи взагалі воно відбудеться у визначений законом термін, стане відомо 16 квітня.

16 квітня спостерігачі ОПОРИ теж перебуватимуть на засіданнях окружних комісій. Слідкуйте за нашими повідомленнями.

До речі, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРАhttp://oporacv.org/

Згідно з постановою Центральної виборчої комісії від 14 квітня 2014 року http://www.cvk.gov.ua/pls/acts/ShowCard?id=36133&what=0, в Чернівецькій області сформовано склад  окружних виборчих комісій на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року. В керівництві ОВК Чернівецької області представники Петра Симоненка, Олега Царьова, Анатолія Гриценка та Вадима Рабіновича.

 В 204 окружній виборчій комісії з центром в місті Чернівці (місто Чернівці, 184 816 виборців), головувати буде Ігор Мойсеєнко від кандидата на пост Президента України Петра Симоненка . Його заступником буде Олександр Паращук від Дмитра Яроша, секретарем – Сергій Яцименко від Володимира Саранова.

 В 205 виборчому окрузі з центром в Сторожинці (Сторожинецький, Вижницький, Кіцманський, Путильський райони, 194 757 виборців) в комісії головуватиме представник від кандидата на пост Президента України Олега Царьова Володимир Бондаренко. Заступником буде Ніоніла Чорней від Михайла Добкіна. Вона в 2007 році була секретарем виборчої комісії від депутатської фракції Блоку Юлії Тимошенко на позачергових виборах народних депутатів http://www.cvk.gov.ua/pls/acts/ShowCard?id=22597&ptext= , а на виборах Президента в 2010 році була членом комісії від кандидата на пост Президента Інни Богословської. http://www.cvk.gov.ua/pls/acts/getd?id=24796&ptext= Секретарем комісії призначено представника від кандидата Миколи Маломужа Галину Вакарчук.

 Окружну виборчу комісію в 206 окрузі з центром в Новоселиці (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький райони, 146 002 виборця) очолила представниця кандидата Анатолія Гриценка Альона Ватаман. Заступником голови комісії є представник Сергія Тігіпка Мірча Базь, який був членом комісії від Віктора Януковича під час президентських виборів 2010 року http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP021?PT021F01=11&PT001F01=700&PID100=73 та уповноваженою особою від Партії регіонів на парламентських виборах в 2012 році http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP026?PT001F01=900&pf7331=203 Секретарем комісії призначено Юрія Стукалова від Олега Тягнибока. Він був уповноваженою особою ВО Свобода на позачергових виборах 2007 року http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2007/W6P017?PF7171=38&PT001F01=600&PID100=73 та офіційним спостерігачем від ВО Свобода на парламентських виборах 2012 року http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP036?PT001F01=900&pf7331=203

 Головою виборчої комісії 207 округу з центром в Хотині (Хотинський, Кельменецький, Сокирянський, Заставнівський райони, місто Новодністровськ, 173 522 виборців) призначено представника кандидата на пост Президента Вадима Рабіновича Валентина Уманця. Заступником – Василя Бурдіяна від Наталії Королевської, який на виборах 2012 року був офіційним спостерігачем від партії Королевської «Україна – вперед!». http://cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP036?PT001F01=900&pf7331=204. Секретарем комісії призначено Ларису Савонюк від Олега Царьова. Вона була офіційним спостерігачем від Царьова на виборах до Верховної Ради в 2012 році в одномандатному окрузі в Дніпропетровській області. http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP036?PT001F01=900&pf7331=40&rejim=1

 Нагадаємо, відповідно до закону України Про вибори Президента, окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за сорок днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб. До 9 квітня тривало внесення до Центральної виборчої комісії від кандидатів на пост Президента України або його уповноважених представників в ЦВК подань щодо кандидатур до складу окружних виборчих комісій (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата).

 Відповідно до ч.2 ст. 26 закону Про вибори Президента, не пізніш як на другий день після дня утворення окружної виборчої комісії має бути проведене перше засідання.

 До 6 травня триватиме утворення дільничних виборчих комісій.

Додаток 23

до постанови Центральної виборчої комісії

від 14  квітня 2014 року № 268

http://www.cvk.gov.ua/pls/acts/ShowCard?id=36133&what=0

СКЛАД  окружних виборчих комісій з виборів Президента України  на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року

 Чернівецька область

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 204

Голова комісії – Мойсеєнко Ігор Володимирович, 1960 року народження – від кандидата на пост Президента України Симоненка П.М.

Заступник голови комісії – Паращук Олександр Сергійович, 1966 року народження – від кандидата на пост Президента України Яроша Д.А.

Секретар комісії – Яцименко Сергій Павлович, 1995 року народження – від кандидата на пост Президента України Саранова В.Г.

Члени комісії:

Бацура Андрій Миколайович, 1985 року народження – від кандидата на пост Президента України Богомолець О.В.

Гозман Наум Тевелевич, 1940 року народження – від кандидата на пост Президента України Рабіновича В.З.

Гольцов Леонід Петрович, 1968 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Грицюк Олег Богданович, 1971 року народження – від кандидата на пост Президента України Гриценка А.С.

Єрмакова Наталія Володимирівна, 1970 року народження – від кандидата на пост Президента України Цушка В.П.

Камінська Людмила Петрівна, 1949 року народження – від кандидата на пост Президента України Клименка О.І.

Криган Артем Валерійович, 1988 року народження – від кандидата на пост Президента України Тігіпка С.Л.

Курочкіна Інна Василівна, 1980 року народження – від кандидата на пост Президента України Куйбіди В.С.

Кушнір Олександр Анатолійович, 1979 року народження – від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В.

Луник Лілія Михайлівна, 1962 року народження – від кандидата на пост Президента України Маломужа М.Г.

Мандрика Марина Вікторівна, 1973 року народження – від кандидата на пост Президента України Царьова О.А.

Моргалюк Світлана Михайлівна, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Королевської Н.Ю.

Неголюк Сергій Володимирович, 1967 року народження – від кандидата на пост Президента України Добкіна М.М.

Савич Володимир Дмитрович, 1967 року народження – від кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А.

Томак Микола Олексійович, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Тягнибока О.Я.

Чайковська Віолетта Юріївна, 1988 року народження – від кандидата на пост Президента України Шкіряка З.Н.

Чорней Василь Георгійович, 1956 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 205

Голова комісії – Бондаренко Володимир Олександрович, 1983 року народження – від кандидата на пост Президента України Царьова О.А.

Заступник голови комісії – Черней Ніоніла Олександрівна, 1948 року народження – від кандидата на пост Президента України Добкіна М.М.

Секретар комісії – Вакарчук Галина Василівна, 1972 року народження – від кандидата на пост Президента України Маломужа М.Г.

Члени комісії:

Белінський Андрій Вікторович, 1984 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В.

Войтов Валерій Сергійович, 1954 року народження – від кандидата на пост Президента України Тягнибока О.Я.

Гайсан Марія Іванівна, 1952 року народження – від кандидата на пост Президента України Шкіряка З.Н.

Гальчук Марта Іванівна, 1987 року народження – від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В.

Дорош Олександр Петрович, 1975 року народження – від кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А.

Кайдаш Володимир Володимирович, 1968 року народження – від кандидата на пост Президента України Рабіновича В.З.

Колобейчук Дмитро Миколайович, 1988 року народження – від кандидата на пост Президента України Куйбіди В.С.

Котова Наталя Іванівна, 1962 року народження – від кандидата на пост Президента України Королевської Н.Ю.

Кухтік Діна Сергіївна, 1938 року народження – від кандидата на пост Президента України Цушка В.П.

Кучук Євгенія Олексіївна, 1973 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Кучуран Андрій Миколайович, 1991 року народження – від кандидата на пост Президента України Богомолець О.В.

Пісецький Іван Іванович, 1959 року народження – від кандидата на пост Президента України Клименка О.І.

Слюсарчук Микола Самуілович, 1959 року народження – від кандидата на пост Президента України Гриценка А.С.

Сойкіна Тетяна Сергіївна, 1990 року народження – від кандидата на пост Президента України Яроша Д.А.

Унгурян Ігор Миколайович, 1979 року народження – від кандидата на пост Президента України Тігіпка С.Л.

Халаїм Василь Павлович, 1994 року народження – від кандидата на пост Президента України Саранова В.Г.

Чоботар Роман Романович, 1967 року народження – від кандидата на пост Президента України Симоненка П.М.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 206

Голова комісії – Ватаман Альона Михайлівна, 1981 року народження – від кандидата на пост Президента України Гриценка А.С.

Заступник голови комісії – Базь Мірча Андрійович, 1943 року народження – від кандидата на пост Президента України Тігіпка С.Л.

Секретар комісії – Стукалов Юрій Олександрович, 1980 року народження – від кандидата на пост Президента України Тягнибока О.Я.

Члени комісії:

Боднар Сергій Богданович, 1981 року народження – від кандидата на пост Президента України Куйбіди В.С.

Воронцова Галина Федорівна, 1951 року народження – від кандидата на пост Президента України Королевської Н.Ю.

Галак Олександр Миколайович, 1968 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В.

Гира Василь Георгійович, 1959 року народження – від кандидата на пост Президента України Добкіна М.М.

Жмудь Стефанія Стефанівна, 1946 року народження – від кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А.

Липяк Марія Вікторівна, 1942 року народження – від кандидата на пост Президента України Шкіряка З.Н.

Обершт Ольга Миколаївна, 1991 року народження – від кандидата на пост Президента України Богомолець О.В.

Рязанова Лілія Юріївна, 1972 року народження – від кандидата на пост Президента України Царьова О.А.

Сокульська Тамара Олександрівна, 1982 року народження – від кандидата на пост Президента України Маломужа М.Г.

Танас Лариса Михайлівна, 1953 року народження – від кандидата на пост Президента України Клименка О.І.

Тоака Віктор Васильович, 1947 року народження – від кандидата на пост Президента України Симоненка П.М.

Топорець Валерій Павлович, 1986 року народження – від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В.

Торончук Іван Желувич, 1981 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Федорчук Тарас Васильович, 1993 року народження – від кандидата на пост Президента України Саранова В.Г.

Шеварднадзе Яна Миколаївна, 1973 року народження – від кандидата на пост Президента України Цушка В.П.

Шумков Олександр Сергійович, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Яроша Д.А.

 

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 207

Голова комісії – Уманець Валентин Володимирович, 1981 року народження – від кандидата на пост Президента України Рабіновича В.З.

Заступник голови комісії – Бурдіян Василь Іванович, 1956 року народження – від кандидата на пост Президента України Королевської Н.Ю.

Секретар комісії – Савонюк Лариса Михайлівна, 1974 року народження – від кандидата на пост Президента України Царьова О.А.

Члени комісії:

Агєєв Володимир Володимирович, 1949 року народження – від кандидата на пост Президента України Добкіна М.М.

Затикіна Людмила Іванівна, 1983 року народження – від кандидата на пост Президента України Тягнибока О.Я.

Клюс Валентина Георгіївна, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Шкіряка З.Н.

Лунь Наталія Василівна, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Гриценка А.С.

Окіпняк Тетяна Павлівна, 1969 року народження – від кандидата на пост Президента України Богомолець О.В.

Петращук Галина Станіславівна, 1963 року народження – від кандидата на пост Президента України Клименка О.І.

Петровський Дмитро Романович, 1985 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Попов Іван Іванович, 1954 року народження – від кандидата на пост Президента України Симоненка П.М.

Раєвська Людмила Борисівна, 1958 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В.

Рибчук Олександр Архипович, 1953 року народження – від кандидата на пост Президента України Куйбіди В.С.

Сокульський Вадим Валерійович, 1976 року народження – від кандидата на пост Президента України Маломужа М.Г.

Унгурян Олег Миколайович, 1975 року народження – від кандидата на пост Президента України Тігіпка С.Л.

Унгурян Тамара Василівна, 1971 року народження – від кандидата на пост Президента України Ляшка О.В.

Ханкевич Віорел Леонідович, 1970 року народження – від кандидата на пост Президента України Цушка В.П.

Чорний Богдан Васильович, 1994 року народження – від кандидата на пост Президента України Яроша Д.А.

Шерстюк Ростислав Вячеславович, 1972 року народження – від кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А.

Яблунівський Антон Валерійович, 1994 року народження – від кандидата на пост Президента України Саранова В.Г.

 Секретар 

Центральної виборчої комісії                                                    Т. ЛУКАШ

1