'Харабара працює по вказівці Папієва, а Федорук стовідсотково буде депутатом Верховної Ради України', - Москаль. Харабара готує відповідь Москалю

"Харабара працює по вказівці Папієва, а Федорук стовідсотково буде депутатом Верховної Ради України", - Москаль. Харабара готує відповідь Москалю

18.10.2012, 03:20

Сьогодні "спікер" Об'єднаної опозиції спілкувався з чернівецькими журналістами. Народний депутат зазначив: достукатися до правоохоронних органів з будь-якою заявою про порушення виборчого законодавства неможливо, тож його політичній силі доведеться ініціювати створення депутатської групи, яка розслідуватиме всі факти підкупу виборців, фальсифікації та використання службового становища вже в новому Парламенті.

Поки Україна живе виборами, нинішній склад Верховної Ради продовжує проводити одіозні закони. Те, що було де-факто, тепер закріпили де-юре. Верховна Рада України встановила штрафи за приховування факту отримання іноземного громадянства. За зміни до закону проголосували 264 депутати. Відтак українцям, які матимуть два паспорти, загрожуватиме... штраф: від 170 до 510 гривень!!! Цими поправками, вважає Геннадій Москаль, подвійне громадянство в Україні фактично узаконили.

- У Конституції написано: людина двічі не може бути притягнута до юридичної відповідальності. Якщо раз уже притягнули, можете ходити з двома паспортами спокійно, їхати. Тобто будь-яка людина може спровокувати, щоб її притягнули до адміністративної відповідальності, і таким чином "легалізує" своє громадянство, - зазначив Геннадій Москаль, народний депутат України.

Щодо політичної ситуації народний депутат запевняє: Об'єднана опозиція виконує всі обіцянки як перед виборцем, так і перед політичними соратниками.

- Ми свої обов’язки виконали, вони зняли, ми теж зняли. Але треба було домовлятися раніше по конкретних округах. На жаль, цього не зробили. Тобто пішло так: на тобі, Боже, що нам негоже, - сказав Г.Москаль.

Щодо ситуації у 201-му чернівецькому окрузі, то тут в опозиції немає жодних сумнівів стосовно перемоги їхнього мажоритарника. 

- Я не Глоба, я не Ванга і не Вольф Мессінг, але даю вам стовідсоткову гарантію, що Микола Федорук буде депутатом Верховної Ради України, - заявив нардеп.

Не радить пан Москаль вірити соціології. Каже: достовірність всіх рейтингів можна буде побачити лише тоді, коли відкриють скриньки для голосування, до того часу - це порожні слова.

- Колись подали законопроект, хтось із комуністів, Царьков, здається, заборонити чаклунів, провидиць, гадалок, а я ще поправки написав: і політологів, і соціологів теж туди, тому що кожен бреше, - підкреслив Геннадій Москаль.

Нардеп запевнив: новий Парламент створить окрему групу, яка розслідуватиме всі факти підкупу, фальсифікацій та зловживання службовим становищем. 

- Сьогодні Міністерство внутрішніх справ - це озброєний загін "Партії Регіонів". В цілому по Україні немає жодної кримінальної справи за підкуп виборців - це тупо дається команда нічого не документувати, по кругу пускати, - пояснив він.

Сьогодні МВС — це озброєний загін Партії регіонів, - заявив на прес-конференції у Чернівцях народний депутат і кандидат у народні депутати від об’єднаної опозиції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

- Хто повірить, що при таких масових випадках підкупу виборців, використання адмінресурсу посадовцями з письмовими підтвердженнями жодної кримінальної справи в Україні порушено не було? - каже нардеп. - А підкуп, використання посадовою особою свого становища є кримінальним злочином. Дається команда згори нічого не документувати, пускати документи по колу — УМВС райвідділу, далі у виборчу комісію, ті назад і так далі. Але злочином є і недокументування даних про вчинення злочину. «Батьківщина» заявляє, що після виборів буде створено у новій Верховні Раді спеціальну слідчу комісію, яка розгляне всі факти. При таких масових порушенням міліція зайняла позицію Партії регіонів, що неприпустимо і суперечить закону. На жаль, керівники правоохоронних органів в регіонах перетворилися на лакеїв і покірно виконують усе, що наказують губернатори і начальство з міністерства.

Геннадій Москаль заявив, що по сьогоднішній день немає жодної кримінальної справи за порушення (підкуп, недокументування порушень тощо) виборчого законодавства. Такого, за його словами, не було вже багато років. Депутат це пов'язує з тим, що "міністерство внутрішніх справ перетворилось на клуб донецьких земляків", а керівники обласних управлінь - "лакеї, що прислужують". І те, що на звернення опозиції щодо численних порушень виборчого законодавства до УМВС в Чернівецькій області, те їх перенаправляє в окружні виборчі комісії, свідчить про те, що "Харабара працює по вказівці Папієва".

Також Москаль заявив, що після того, як опозиція сформує більшість в парламенті буде створена спеціальна комісія, яка розслідуватиме справи нереагування на порушення виборчого законодавства. Адже це є криміналом.

ВІДЕО

Москаль про Вдовиченка, звільнених митників та кошти на кампанію Михайлішина ВІДЕО

Народний депутат Геннадій Москаль розповів, що затриманого за вимагання та отримання хабара екс-начальника Чернівецької обласної митниці наразі не тільки звільнили, а й призначили радником головного митника країни Калетніка. Окрім того депутат наголосив, що звільнені з митниці люди - "ліві". І їх звільнення за формальними причинами було зроблено для того, щоб задобрити громадськість. Бо всі корупціонери залишились при посадах.

На запитання ж стосовно того, чи достовірною є інформація про те, що на виборчу кампанію кандидата від партії регіонів Віталія Михайлішина витрачено 10 млн гривень, Геннадій Москаль повідомив, що якраз ті гроші йдуть з митниці.



Нагадаємо, що наприкінці вересня 2012 року у ряді ЗМІ з посиланням на прес-службу МВС з'явилася інформація про те, що у відношенні начальника та головного інспектора митного посту Південної митниці в Одесі було порушено кримінальну справу за фактом хабарництва. За деякими даними, чиновники вимагали та отримали 2,2 тис. доларів хабара від брокера за прискорення проведення митного оформлення вантажу товариства з обмеженою відповідальністю. Про це повідомляє rbc.ua.

Як повідомляли джерела, нечисті на руку співробітники митного поста на 7-му кілометрі в Одесі були затримані на місці злочину ще два місяці тому, проте кримінальну справу стосовно них було порушено тільки в кінці вересня.

29 вересня стало відомо, що прокуратура Харківської обл. порушила кримінальну справу стосовно заступника начальника митного поста Харківської обласної митниці за ч.3 ст.368 КК України за фактом отримання посадовою особою хабара у великому розмірі, поєднаного з вимаганням.

Також повідомлялось, що в його службовому кабінеті під час обшуку було вилучено більше 870 тис. дол.

Потім з"явилась інформація, що Державна митна служба України звільнила Олександра Вдовиченка з посади начальника Південної митниці. Наразі ж депутат Москаль стверджує, що Вдовиченка відпустили і він наразі призначений радником начальника Державної митної служби України.

Окрім того, Олександр Вдовиченко з квітня 2010 до листопада 2011 року працював на посаді начальника Чернівецької обласної митниці.

Начальник південої митниці Олександр Вдовиченко, у кабінеті якого знайшли мільйон доларів, не лише не перебуває під вартою, а й переведений на іншу роботу. Про це сьогодні на прес-конференції в Чернівцях повідомив народний депутат України Геннадій Москаль.

- Вдовиченка призначено радником голови Держмитслужби пана Калєтніка, - сказав Г.Москаль.

Нардеп вважає, що митника не покарають, бо митниця перебуває в руках союзника Партії регіонів — КПУ. Саме у списку КПУ кандидатом у депутати є голова Держмитслужби Ігор Калєтнік. Геннадій Москаль також переконаний, що саме з митниці КПУ отримує гроші на фінансування виборчої кампанії.

Також Москаль заявив, що Вдовиченко під час роботи на Буковині «кришував» контрабанду, а коли «запахло смаженим», його перевели в Одесу.

Олександр Вдовиченко з квітня 2010 до листопада 2011 року працював на посаді начальника Чернівецької обласної митниці.

Олександр Вдовиченко свого часу працював на Вадул-Сіретській митниці, був першим заступником начальника, начальником відділу Південної регіональної митниці.

Москаль хоче бачити Ющенка в політичній труні, а Ляшка відправив взад

Народний депутат Геннадій Москаль заявив, що проти опозиції наразі активно працює екс-президент Віктор Ющенко.

- Коли вже він видохниться і ляже в політичну труну, - дивувався Геннадій Москаль. - Нехай би він ті гроші, які йому регіонали дали на те, щоб в нас забирати голоси, вклав у так звану лікарню майбутнього.

Москаль переконує, що ющенківцям вдасться "відтяпати" 1-2 % від "Батьківщини". А це 10-15 депутатів.

Дісталось також, як зауважив Москаль, й "проектам адміністрації президента": партії Наталії Королевської "Україна вперед" та партії Ляшка. І якщо про першу депутат зауважив, що у її лідера надто багато гріхів, то про Ляшка він розповів, що той, певно, вила взяв під розписку в державному управлінні справами. Окрім того Москаль запропонував Ляшку створити парію "Україна взад".

- За неофіційною статистикою кожен десятий має гомосексуальні схильності. Тому Ляшку 5% гарантовані, - зауважив Москаль і додав, що образився на Ляшка, бо той обізвав команду Яценюка стадом баранів. А Москаль бараном себе не вважає.

В Україні узаконили подвійне громадянство — нардеп Москаль

Фактично Верховна Рада узаконила подвійне громадянство. Про це на прес-конференції у Чернівцях заявив народний депутат Геннадій Москаль. 

- Верховна Рада ухвалила і подала на підпис Президенту закон, яким внесено зміни до законодавства про громадянство, - розповів нардеп. - Законом визначається, що неподання або несвоєчасне подання повнолітнім громадянином України, який добровільно отримав іноземне громадянство, заяви про це і копії документа, що підтверджує отримання ним іноземного громадянства, - тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн). Ті самі діяння, вчинені службовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, - тягне за собою накладення штрафу від 50 до100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Згідно з Конституцією, людина двічі не може бути притягнута до юридичної відповідальності за одне і те ж правопорушення. Це означає — раз оштрафували, можете далі ходити з двома паспортами, штраф легалізовує другий паспорт.

- Коли кричали про румунські паспорти на Буковині, визнали подвійне громадянство в Україні де-факто, а цим законом і де-юре, - сказав Г.Москаль.

- У парламенті нині за 10 хвилин пану Чечетову приносять перелік питань, які будуть розглядатися, - також розповів депутат. - Біля кожного питання — як треба проголосувати. Що це за парламент, якщо рішення приймаються за його межами? Хто вирішує за весь парламент, за український народ, який делегував до Ради депутатів? Тому наше головне завдання не допустити утворення ще однієї такої більшості, це ілюзія парламентаризму. Не може 20 чоловік голосувати у порожній залі, а показувати 250-260 голосів. А всі проекти від опозиції відхиляються.

Москаль: УДАР, Ющенко, Королевська і Ляшко – проекти Партії Регіонів
 
Поки Віталій Кличко агітує за своїх висуванців у сільських районах області, Геннадій Москаль на прес-конференції у Чернівцях заявив, що УДАР у Чернівецькій області працює на Партію Регіонів та прирівняв Кличка до Королевської, Ющенка і Ляшка.

Загалом прес-конференція була цікавою та різноплановою, пан Москаль був дотепним і красномовним, чим виправдовував одне із своїх прізвиськ (“Москаль-чарівник”). Проте “Ч” (micto.cz) найбільше цікавило питання, чому по міському (№201) виборчому округу не досягнуто домовленостей між “Батьківщиною” та УДАРом щодо єдиного кандидата? Більше того, регіональне керівництво УДАРУ стверджує, що жодних пропозицій щодо зняття Галини Марараш на користь Миколи Федорука від штабу Об’єднаної опозиції не надходило. Нагадаємо: за висуванку УДАРУ, за результатами соцопитувань, готові проголосувати 8% виборців округу.

Геннадій Москаль замість конкретної відповіді – чому ж його давній друг Микола Федорук змушений боротися не лише з провладним Михайлішиним, але й з опозиційною Марараш, – одразу перейшов у сфери високої політики.

“Справа в тому, що ця міна сповільненої дії була закладена спочатку. Пропонувалося зробити так, як було домовлено з партією “Свобода”: один кандидат від Об’єднаної опозиції, або один кандидат від “Свободи” – і ми не вмішуємося там, або від УДАРу – і ми нікого там не висуваємо. Це сам собі міну заклав пан Кличко, або його штаб. Якщо 22-го січня Кличко підписав на Софійській площі у День злуки (і всі це бачили по телебаченню), що він має намір створити коаліцію з Об’єднаною опозицією і “Свободою” у новому парламенті, то як може виставляти сьогодні кандидата в депутати проти Об’єднаної опозиції? Тобто побилися, посварилися, пообливали путнями бруду друг на друга, – а потім будуть у парламенті цілуватися, обніматися?

Подивіться: у нас зі “Свободою” нема ніяких розбіжностей, нема ніяких заяв. Вони сказали: “берем цей округ” – нема питань. Я коли їду в округ, де нема нашого кандидата, – я представляю кандидата від “Свободи” і нічого не бачу в цьому поганого. Якщо би три партії об’єдналися – і УДАР, і Об’єднана опозиція, і “Свобода” – і тягнули одного кандидата, то сьогодні не було би ніяких проблем в усіх чотирьох мажоритарних округах у Чернівецькій області. На жаль, сталося так як сталося. Ми подивимось, яким буде результат. Ідучи по Україні, я бачив десь 5 кандидатів від УДАРУ, які мають реальні шанси пройти – з 225 округів. А якби були чітко поставлені рейтингові особи і на них працювали би всі – то цих шансів було би у 5-10 разів більше. Познімали кого? Тих хто мав рейтинг 2-3 %. На тобі, Боже, що мені негоже. Якогось великого розкладу сил зняття їхніх кандидатів по Україні не поміняло” – впевнений народний депутат.

Геннадій Москаль також заявив, що у виборчих перегонах 2012 року проти Об’єднаної опозиції відкрито працюють ПР і комуністи. Але є проекти, створені Партією Регіонів, спеціально щоб дезорієнтувати виборців, наголосив народний депутат.

“Перший проект – це проект Наталі Королевської “Україна – Вперед!”, проект, який фінансується Партією Регіонів, який координується Адміністрацією Президента України. Наталія Юріївна була учасником Сєвєродонецького з’їзду, де було оголошено про створення ПІСУАРу, вона має з сином Єфремова спільний бізнес в Луганську, проти її брата сьогодні слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальні справи за зловживання владою під час роботи з Лужковим і розкрадання державного майна і т. п. Була маса заяв Генпрокуратури про те, що були порушені проти неї 5 кримінальних справ за період, як вона взяла під кураторство Міністерство вугільної промисловості. Але куди ті справи ділися і яка їх доля? Ніхто не знає” – риторично запитав пан Москаль.

“Проти нас працює Віктор Андрійович Ющенко. Коли він вже видохнеться і ляже у “політичну труну”? Якщо Партія Регіонів дала йому гроші, щоб відтягувати голоси від Об’єднаної опозиції, нехай добудує лікарню майбутнього. Явно, що 1 чи 2% він у нас відтяпає. Це може бути 10 або і 15 депутатів” – обурився народний депутат.

“Третій проект – це … з вилами. Абсолютно проект АПУ. Я відкрито казав Ляшку: іди здай вила в Державне управління справами, де тобі дали їх під розписку. Безумовно, проект більш розумний ніж “Україна – Вперед!”. Посилаючись на дослідження медиків, я рекомендував Ляшку перейменувати свій проект на “Україна – в зад!” – 5% підтримки йому би було гарантовано. На 20% Ляшко критикує Партію Регіонів, решта 80% – він критикує особисто Арсенія Петровича і ОО. Чому я так відкрито про це говорю? Бо він образив особисто мене. Він сказав, що Яценюк набрав стадо баранів і веде їх у Верховну раду. Якщо я баран, то я говорю так як і пан Ляшко – емоційно” – сказав Геннадій Москаль.

“І коли я чую від когось такий міф, що прийде Кличко і одним ударом уб’є Азарова, Януковича і в придачу Литвина, я йому зразу кажу: то чого ж він, коли був у Київраді, не вбив Черновецького і ще й Довгого не прихопив? У всіх них мета одна: той відхватить 1%, той 0,1% – головне, щоб від Об’єднаної опозиції. Ми свої зобов’язання перед УДАРом виконали. До виборів залишилось небагато часу, тепер чекаємо результату” – резюмував один зі спікерів Об’єднаної опозиції.

Джерело: www.citi.cv.ua, chas.cv.ua, molbuk.ua та micto.cz

У четвер, 18 жовтня, об 11:00, начальник УМВС в Чернівецькій області Микола Харабара дасть прес-конференцію, де, можливо, ми почуємо відповідь на звинувачення народного депутата Геннадія Москаля про те, що міліція - це збройне угрупування партії регіонів та те, що Харабара працює по вказівці Папієва. 

1