Галиць злякався Азарова і трохи підрихтував проект рішення про реорганізацію чернівецьких книгарень

Галиць злякався Азарова і трохи підрихтував проект рішення про реорганізацію чернівецьких книгарень

07.05.2012, 22:59

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць, який особисто доповідав на комісії скандальне питання про реорганізацію комунальної мережі закладів книжкової торгівлі визнав, що зміни до пропонованого рішення з даного питання внесли після владного окрику з Києва.

 Проект рішення з цього питання розглядався на сьогоднішньому засіданні  постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 Доручення Азарова  "вжити заходів для збереження мережі книгорозповсюдження", яке він дав губернатору Папієву після відповідного звернення  нардепа Москаля, спонукало обласних чиновників вилучити з пропонованого переліку до об'єднання обласне комунальне підприємство "Чернівцівкнига". Адже борги цього підприємства, яке давно не працює, у разі об'єднання мали лягти на плечі інших магазинів.

 Водночас, як з'ясувалося під час засідання, рішення про створення робочої комісії, члени якої мали додатково вивчити всі аспекти цього питання, так і залишилося невиконаним. Як запевнив присутній на засіданні комісії голова обласної ради Михайло Гайнічеру, він сам виконав за комісію цю роботу. Щоправда озвучені ним цифри кредиторської заборгованості, яку нібито мають книгарні, їхні виробничі запаси присутні на зібранні директори книгарень поставили під сумнів.

Пропозиції депутатів від опозиції вивчити ситуацію окремо по кожній книгарні, надати їм допомогу, створити належні умови для праці, щоб пересвідчитися чи зможуть вони після цього ефективно  запрацювати, а вже потім ухвалювати радикальне рішення про реорганіцію всієї мережі книгорозповсюдження, голова комісії пан Смотр навіть не ставив на голосування.

  Насамкінець депутати-члени комісії ухвалили запропонований чиновниками для розгляду на сесії облради проект рішення, додавши до нього рекомендацію всьому депутатському корпусу створити тимчасову депутатську комісію і ще раз вивчити дане питання. Чи дослухаються їхні колеги по сесійній залі до цієї пропозиції членів комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  покаже голосування в сесійній залі.

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Сергей Олейник

12 травня 2012 09:30

avatar

Сергей Олейник

12 травня 2012 09:31