Галиць пришвидшив процес створення міжредакційної первинної організації НМПУ в Чернівцях

Галиць пришвидшив процес створення міжредакційної первинної організації НМПУ в Чернівцях

18.07.2013, 21:30

Чернівецькі журналісти створили Чернівецьку первинну міжредакційну профспілкову організацію Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України». В Установчих зборах організації взяли участь 13 осіб, які одностайно проголосували за створення «первинки», визнання Статуту Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України», обрали комітет, ревізійну комісію, а також голову «первинки» і висунули представника до Ради НМПУ. Очолив «первинку» відомий на Буковині радіожурналіст, власкор Національного радіо України Вадим Пелех, представником до Ради НМПУ висунули журналістку газети «Версії» Маріанну Антонюк.

Буковинські члени НМПУ відзначають, що створення медійної профспілки стало надзвичайно актуальним після нещодавніх подій в Чернівцях, коли журналістів не допустили на публічний захід в обласній державній адміністрації – зустріч влади з підприємцями. На скликаній наступного дня після події прес-конференції перший заступник голови ОДА Георгій Галиць дозволив собі принизливі висловлювання на адресу чернівецьких журналістів.

Зокрема, їхню спробу виконати професійний обов’язок і потрапити на захід в приміщенні суб’єкта владних повноважень (що є правом журналіста згідно з п.2 ст. 25 Закону України «Про інформацію») він назвав «спланованою провокацією», «флеш-мобом», а рівень чернівецької журналістики оцінив як «нижче плінтуса».

Джерело: nmpu.org.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

А Галиць таки правий, за невеликим винятком професійних журналістів, всі решта продажні писаки.

avatar

експерт

18 липня 2013 22:31

У цьому щось таки є "в установчих зборах взало участь 13(!) осіб"

avatar

нумеролог

19 липня 2013 16:32

Галиць сто разів правий. Хоч хтось цій зграї вказав місце. а то прямо каста недоторканих 

avatar

Галицю респект

19 липня 2013 20:52