Галиць ховається за дверима, які дивно клацають і самі відчиняються, наче за командою

Галиць ховається за дверима, які дивно клацають і самі відчиняються, наче за командою

20.11.2013, 01:44

Схоже, що погрози Президента на Буковині для багатьох держслужбовців - пустий звук (якщо враховувати кількість резонансних справ і розмір рекордних за всеукраїнськоми мірками хабарів, які отримували державні службовці в нашій області лише останнім часом). Але не для всіх. Виявляється у нас, на Буковині, мудрі чиновники-високопосадовці, щоб не попастись на "гарячому" знаходять якісну протидію цьому. І не просто якісну - а справжнє ноу-хау.

Наприклад, як це роблять перший заступник голови Черінвецької ОДА Георгій Костянтинович Галиць та інший заступник губернатора Папієва – директор Департаменту фінансів Чернівецької облдержадміністрації Кирило Євгенович Крищенко.

Ще рік тому, коли пан Галиць запросив БукІнфо до свого кабінету, щоб дати онлайн конференцію, журналісти порталу звернули увагу на хитромудру технічну конструкцію, запроваджену на дверях першого заступника голови Чернівецької ОДА. Двері дивним чином клацали і відчинялися само собою, ніби за командою. "Чудеса прогресу" подумали ми, не звернувши тоді на це особливої уваги.

Однак виявляється, що про це "чудо прогресу" вже давно відомо не лише чиновникам вищого рангу, але й багатьом клеркам в Чернівецькій ОДА, які так просто не можуть потрапити до кабінету Георгія Костянтиновича, навіть на його запрошення, нажавши на ручку дверей. Це має зробити... або секретарка в приймальні на своєму робочому місці, або зі свого кабінету сам її господар. Ні, не торкаючись дверей і не телепатично, звісно. Секрет "чуда" простий. Це все робиться за допомогою спеціально вмонтованого технічного оснащення, яке керується за допомогою пульту, або спеціальної прихованої кнопки, розміщеної у приймальні та біля столу Галиця. Розмова з запрошеним до кабінету, або довгоочікуваним гостем відбувається за строго зачиненими дверима.

Таке саме "чудо техніки" за нашими даними, також є у розпорядженні головного фінансиста краю - Кирила Крищенка. Якщо ви думаєте, що це сучасна данина моді - помиляєтеся. В Михайла Папієва, який завжди йде в ногу з науково-технічним прогресом, таке дистанційне обладнання, чомусь, відсутнє.

Ми далекі від думки, що Михайло Миколайович не знає, про ці "штучки-дрючки" своїх прямих заступників. Тоді виникає закономірне і цілком логічне запитання - ДЛЯ ЧОГО ЦЕ ТРЕБА?! Вдумливий читач одразу зрозуміє, що звісно не для розваги. У голову починають лізти різні припущення, з яких ми поки озвучимо саме безневинне - щоб випадково до кабінету не зайшов хтось сторонній, коли там вже хтось є. Чому така обережність, запитаєте ви. От і ми думаємо - ДЛЯ ЧОГО?

Можливо, для того, щоб стороннє око не побачило там людей, які інколи запрошуюся (чи самі приходять) до першого віце-губернатора поговорити, або ж поділитися геніальними думками, як приструнити, провчити, або здійснити спецоперацію проти "неугодних журналістів"? Або ж, можливо, щоб не побачили, коли хтось у важливу хвилину якраз робить певний презент, або щиро так, по-буковинськи, "дякує"? Ну справді, якось не зручно виходить...

Сподіваємося, що Георгій Костянтинович за бажання скоро й сам розповість своїм вірним писарчукам про секрет "фокусу" службових дверей. А може поспіхом вирішить демонтувати обладнання. 

Врешті, нам яка різниця? Головне, щоб і після цього невтомні наші трударі в "будинку з левами" спали вночі спокійно, а вдень на робочому місці не боялись кожного не зрозумілого шороху і не напружували зір у різні темні закутки. 

Йдемо ж до Європи, чи не так? ... 

Далі буде цікавіше.

Андрій ПОДІЛЬСЬКИЙ, БукІнфо (с)

Джерело: БукІнфо

1