Галиць каже, що прочитав більше книжок, ніж вся фракція Фронту Змін в облраді разом узята

Галиць каже, що прочитав більше книжок, ніж вся фракція Фронту Змін в облраді разом узята

01.06.2012, 02:19

Під час обговорення на сесії обласної ради питання про реорганізацію чернівецьких книгарень у першого віце-губернатора Григорія Галиця, який доповідав це питання, депутат Салагор ("Фронт Змін") поцікавився, яку той прочитав останню книжку. Галиць дві книжки назвав, а відтак зауважив: що за своє життя прочитав більше книжок, ніж вся фракція Фронту Змін в облраді разом узята. На що депутат Салагор відповів: хіба, що румунською мовою. Бо я, на жаль, румунської не знаю.

Нинішніх керівників книгарень пан Галиць звинуватив у забагаченні на комунальній власності. "Ці люди вочевидь мають проблеми з законом, бо в ОДА подавали одні звіти, у податкову інші. Показували зарплату 1300 гривень, а самі отримували на порядок вищу. Діти деяких з них живуть у найбагатших країнах світу, навчаються у західних вузах".

Депутати Чернівецької обласної ради на сесії 31 травня проголосували за реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі. Рішення підтримали 63 депутати, - повідомляє molbuk.ua. Доповідач з питання, перший заступник голови ОДА Георгій Галиць запевнив, що книгарні не зникнуть, як про це говорили. Він виступив за збереження профілю книжкових магазинів і заборону їх відчуження.

А голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв теж попросив депутатів проголосувати за це питання.

"Ті депутати, котрі проголосують проти, доведуть, що вони проти української книги", - сказав Папієв. Губернатор також пообіцяв, що у випадку, якщо депутати проголосують за реорганізацію книгарень, він вже у жовтні прозвітує, як пройшла реорганізація. А вже зараз пообіцяв, що книгарням буде виділено безпроцентний кредит у сумі 200 тисяч гривень, Крім того до кінця 2013 року книгарні відкриють у кожному райцентрі, довіши їх загальну кількість до 20 замість нинішніх 10.   

"За" проголосували 63 депутати. "Проти" - 10, утрималися – 2. Не голосували 14 депутатів. Голосування проводилося в поіменному режимі. 

"Влада запропонувала депутатам не аргументи, а якісь фантастичні версії подальшого розвитку подій", - прокоментував те що сталося керівник фракції "Фронт Змін" Максим Бурбак.  

Конфлікт з приводу реорганізації книгарень тривав в області майже місяць.

Громадськість вимагала припинити тиск на книгарні, підозрюючи, що їх планують ліквідувати, а приміщення у центрі міста продати під магазини і кафе.

 

1


КОМЕНТАРІ (6)

В країні "беспредел". Найбільше жаль. що його творять ті, які 10-15 років назад клялись у партіотизмі до України. ПОЗОР зрадникам України 21 століття.

avatar

Читач

31 травня 2012 23:27

Колись був знайомий з однією людиною з ОДА, такою скотиною оказався.

avatar

Для Г.

01 червня 2012 05:41

 Уважаемые специалисты , посмотрите на это фото. Что Вы можете сказать об этом человеке по типу его лица?

Надеюсь, что дискссия получится професиональная. Спасибо.

avatar

К докторам психотерапевтам

01 червня 2012 08:37

avatar

Сергей Олейник

01 червня 2012 09:09

Ох і бидляра!

avatar

Юрій

01 червня 2012 11:16

А Му-Му він прочитав?

avatar

Герасим

01 червня 2012 23:05