Гайничеру порадили вже зараз купувати квиток на Київ, щоб потім Матіос було з кого спитати на Верховній Раді

Гайничеру порадили вже зараз купувати квиток на Київ, щоб потім Матіос було з кого спитати на Верховній Раді

11.02.2013, 21:47

Голову Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру обов'язково запросять на парламентські слухання з питань розвитку книговидавництва і книгорозповсюдження. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив народний депутат України Максим Бурбак.

Такі слухання відбудуться 6 березня. Про це повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua. Народний депутат порадив вже зараз брати квиток на Київ, бо сполучення зі столицею у нас поганеньке. Відтак краще подбати про нього заздалегідь, щоб потім не кивати на те, що голова облради нібито не міг туди дістатися.

Депутат переконаний, що Верховній Раді буде цікаво почути про передовий досвід реорганізації чернівецьких книгарень. Можливо, бодай в Києві голова облради пан Гайничеру дасть відповідь на питання, чому деяких керівників книгарень вже звільнено, в громадськості досі не представили Статут нового підприємства, яке  натомість нібито створює влада. Або як сталося, що крайовий парламент досі не спромігся переоформити власність на деякі книгарні з державної на комунальну.

Врешті депутатам дуже цікаво буде почути відповідь на питання, на якій підставі  призначений владою в.о. директора однієї з книгарень пан Добжанський виготовив дублікат печатки, якщо її оригінал досі знаходиться у сейфі попереднього керівника. І чи мав він тоді право завіряти нею будь-які ліквідаційні папери.

Народний депутат Бурбак вже попросив начальника обласної міліції пана Демидова дати відповідь на це питання. Тепер, можливо, пан Гайничеру пояснить те саме відомій українській письменниці, народному депутату Марії Матіос.

Правда, як засвідчує досвід, обласна рада ховається від таких зустрічей. Саме тому про квиток варто подбати заздалегідь, - переконаний Бурбак.

1