Гайничеру миттєво почув Павлюка

Гайничеру миттєво почув Павлюка

09.10.2015, 14:52

Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження "Про дату проведення другого пленарного засідання 34-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання" № 187 від 7 жовтня 2015 р. 

На підставі статей 46-ї та частин 6 і 7 статті 55-ї Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", частини 2.1 розділу ІІ Регламенту обласної ради 16 жовтня 2015 року о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться друге пленарне засідання 34-ї сесії  обласної ради VI скликання. Про це повідомляє прес-служба облради.

Питання, які має розглянути сесія, не вказуються.

"Миттєва" реакція й готовність до роботи. 7 жовтня я звернувся до керівництва Чернівецької обласної ради щодо невідкладної сесії і....7 жовтня (!!!!) підписано розпорядження «Про дату проведення другого пленарного засідання 34-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» № 187 від 7 жовтня 2015 р. Де це розпорядження було  впродовж 7 та 8 жовтня залишається тільки здогадуватися. Чи буде 16 жовтня сесія залежить від вміння неухильно дотримуватися свого ще обов'язку 53 і більше ще депутатів, - прокоментував ситуацію депутат обласної ради Михайло Павлюк.  

Вихований, мабуть, консервативно, прагну доводили справи до логічного завершення. Мій голос сьогодні за невідкладне, впродовж найближчих днів, скликання другого пленарного засідання останньої сесії Чернівецької обласної ради, - написав депутат обласної ради Михайло Павлюк у ФБ 7 жовтня. - Вважаю не правильно провести бюджетні й майнові питання - залишивши ряд депутатських запитів, погоджень, звернень від обласної ради до центральних органів влади, рекомендацій без голосування. Особито мій запит (озвучений, включений у порядок денний, але не проголосований у цілому) стосується прохань батьківського комітету ЗОШ села Каплівка Хотинського району. Годі казати, ряд процедурних питань на сайті обласної ради з квітня 2015 р. Чесно скажу, я б зібрав сесію тільки для того, щоб клопотати про нагородження Почесною грамотою трудовий колектив Чернівецької обласної філармонії!!! 
Не зважаючи на ризик втрапити на "передвиборче" поле обіцянок, популізму та звинувачень - скликання сесії та її відвідування - наш прямий обов'язок. Нехай навіть останній у цій каденції для ряду депутатів чи керівників нашого самоврядування. А відтермінування зі скликанням цієї сесії поближче до дати виборів не принесе нікому жодної користі. Ефектність буде слабка, сподіваюся місцеві ЗМІ та НГО не піддадуться на таку технологію, а оцінку ефективності, вірю, буковинці та чернівчани сформують за результатами роботи депутатів та симпатіями до нових активістів. Саме партнерство цих суб'єктів повинно стати запорукою реальних змін в обласній раді вже наступного VII скликання.

1