Гайничеру 'ламатиме' директорку 'Лучаферул' відкликати позов проти реорганізації книгарень

Гайничеру "ламатиме" директорку "Лучаферул" відкликати позов проти реорганізації книгарень

06.02.2013, 23:31

У четвер, 7 лютого, на 09.00 заплановано зустріч голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру з директоркою книгарні "Лучаферул"  Валентиною  Стародуб. Наразі вона остання не відмовилася від судового позову про визнання незаконним рішення  облради щодо реорганізації чернівецьких книгарень. Інші ініціатори цього позову -  М.Лібанова та Н.Барановська - звільнені, а представниця "Технічної книги", що перебуває в процесі ліквідації, від позову відмовилася. Задіяні в процесі учасники  протистояння не раз публічно заявляли, що директорки книгарень підписали відмову від позову під тиском зі сторони влади. Як повідомляв представник юруправління облради, в.о. директора "Букініста" Едуард Добжанський виготовив дублікат печатки цього підприємства і позов Марини Лібанової відкликав.  Згідно з наявною у www.buknews.com.ua інформацією, пан Добжанський нібито заявив, що печатка підприємства втрачена і отримав нову, з якою подав документи про ліквідацію Букініста до відділу державної реєстрації. Де він взяв необхідні для цього документи тепер намагається з'ясувати прокуратура. Адже  оригінали установчих документів досі знаходяться у Марини Лібанової і попередню печатку вона нікому не передавала.

Тож наразі "Лучаферул" залишився єдиним легітимним учасником процесу. Хоча від керівника цієї книгарні  Валентини  Стародуб так само  вимагали швидше закінчити процедуру ліквідації магазину. Влада поспішала перереєструвати всі "реорганізовані" книгарні, в тому числі "Лучаферул", до 05 лютого 2013 року, тобто до дати судового засідання про скасування рішення про реорганізацію чернівецьких книгарень.

 Розгляд справи за позовом книгарень проти їх реорганізації було призначено на 05 лютого 2013 року. Слухання мали відбутися в Господарському суді м.Києва. Директори 8 книгарень, нагадаємо,  протягом всього минулого року оскаржували в судах рішення 10-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання №76-10/12 від 31.05.2012 року «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі». З окружного адміністративного суду м.Чернівці справу передали до Господарського суду Чернівецької області, а звідти до Господарського суду м.Києва.

Судове засідання 5 лютого відбулося, проте розгляд питання перенести на 28 число цього ж місця. Як припускають утаємничені у процес, щоб доламати Валентину  Стародуб з "Лучаферул" і змусити її відкликати позов про реорганізацію книгарень.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Доктор Геббельс свого часу любив талдичити, що найкраща брехня - це абсолютна брехня. Читаючи проплачені опуси штаних геббельсів "БукНьюса", рейхсміністру пропаганди третього рейху хочеш або ні, але таки віриш. Ну от скільки можна товкти в ступі оцю протухлу "качку" про замах на чернівецькі книгарні і "в'язня сумління" м-ль Лібанову? Нема вже в природі ані "легітимних учасників", ані самого "процесу" - усі крапки над "і" розставив суд. Зливайте, хлопці, воду - спускайтеся на дно. Книгарні існуватимуть - з Лібановою або без цієї тьоті. Мало, друзі, хтіти - тре іще могти!   

avatar

Знаючий

07 лютого 2013 08:55

Здається тут мова про нову героїню пані Валентину Стародуб. До чого тут Лібанова? Лібанова тут лише задній фон. Моіва про методи, якими діє влада.

avatar

Незнаючий

07 лютого 2013 09:15

avatar

марина слободянюк

07 лютого 2013 16:12