Гайничеру й Маніліч злякалися Ванзуряка

Гайничеру й Маніліч злякалися Ванзуряка

03.06.2014, 23:04

В окремих засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що керівництвом Чернівецької обласної державної адміністрації ініційовано перед Верховною Радою України питання щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької обласної та міської рад. У зв’язку з цим Чернівецька обласна рада звернулась до облдержадміністрації з проханням надати копію відповідного листа. Про це повідомляє прес-служба облради.

У листі, надісланому головою Чернівецької облдержадміністрації на ім’я голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, міститься прохання «розглянути можливість призначення Верховною Радою України позачергових виборів до органів місцевого самоврядування».

Нагадаємо, у понеділок на брифінгу  мер Чернівців Олексій Каспрук заявив, що громада Чернівців має дати належну оцінку діям кожного депутата міської ради, бо дехто з обранців не має права перебувати у стінах мерії.

Зокрема, molbuk.ua цитує слова міського голови:

"Моя позиція не змінилася за три роки. Я переконаний, що громада має дати оцінку діям кожного депутата, кожної фракції і кожної політичної сили, яка представлена у міській раді. На мою думку, дехто не має права перебувати у стінах міської ради. Мова йде не тільки про зняття Федорука. На жаль, депутати зганьбили себе багатьма іншими вчинками – в тому числі питаннями дерибану землі, переслідуваннями учасників акцій протесту тощо. Тому, клопотання, наскільки я знаю, від голови ОДА пішло – це якраз в рамках його повноважень. Будемо бачити, як Верховна Рада розглядатиме це питання".

Нагадаємо вчора Іван Мунтян порівняв депутатів-регіоналів з дівчиною, яка вийшла заміж і поміняла прізвище.Проте суть цієї людини від цього не змінилася - це та сама людина, -  так образно голова ЧОО "Батьківщина" Іван Мунтян відповів на питання журналістів про те, що сталося з депутатами Чернівецької обласної від Партії регіонів.

За словами Івана Мунтяна, більшості в Чернівецькій обласній раді наразі немає. А є групи, які відстоюють свої власні корисні інтереси. 

Пропозиція з якою він виходив раніше, озвучуючи відповідне рішення чернівцького майдану, про необхідність відставки керівництва обласної ради, підтримки в депутатському середовищі не знаходить. Народна рада Чернівецької обласної ради вже двічі розглядала це питання, проте їй забракло голосів для його вирішення.

Натомість  в середовищі обласної ради лунають пропозиції, реалізація яких може привести до керівництва радою колишніх депутатів-тушок.

За словами Івана Мунтяна, група депутатів, з якою він три роки перебував в опозиції до режиму, досі знаходиться в меншості і перебуває в становищі тієї ж опозиції.

4 червня 2014 року відбудеться 26-а сесія обласної ради 

 

Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження «Про скликання 26-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання» №81 від 28.05.2014р.

На підставі статті 46-ї та частини 6 і 7 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 2.1 розділу ІІ Регламенту обласної ради 4 червня 2014 року о 11-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться 26-та сесія Чернівецької обласної ради VI скликання.

На розгляд сесії вносяться питання:

1.     Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

2.     Про Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2014 рік.

3.     Про затвердження Комплексної програми розвитку водного господарства та протипаводкового захисту в Чернівецькій області на період до 2021 року.

4.     Про затвердження Регіональної програми захисту прав споживачів у Чернівецькій області на 2014-2016 роки

5.     Інші.

На сесію запрошуються народні депутати України від Чернівецької області, голова та заступники голови обласної державної адміністрації, прокурор Чернівецької області, голови апеляційного і господарського судів Чернівецької області та Чернівецького окружного адміністративного суду, голови районних рад і районних державних адміністрацій, керівник Чернівецької міської ради та Новодністровський міський голова, голова облпрофради, окремі керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, генеральний директор Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, представники засобів масової інформації.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

Злякались Білогоркі !

avatar

ло

03 червня 2014 20:20