Гаазький трибунал має розслідувати воєнні злочини РФ проти України

Гаазький трибунал має розслідувати воєнні злочини РФ проти України

14.09.2016, 01:11

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Міжнародний кримінальний суд повинен розслідувати воєнні злочині Російської Федерації проти України, а винні у скоєному отримати найвищий рівень покарання.

«Ми вважаємо, що Російська Федерація розпочала війну проти України, українців вбивають, а Путін є натхненником цієї війни. Через Гаазький трибунал слід притягнути до міжнародної кримінальної відповідальності винних у скоєному осіб», – сказала Юлія Тимошенко у ефірі програми «Велике інтерв’ю з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «NewsOne».

За словами політика, винні у скоєному на Сході України повинні отримати найвищий рівень покарання за такі злочини.

«Ми вважаємо, що винні в окупації і нарузі над міжнародним правом і гуманністю мусять сидіти по в’язницях і мати найвищий рівень міжнародного покарання», – акцентувала вона.

Юлія Тимошенко вкотре наголосила, що Мінські угоди показали свою неефективність, і слід відкинути цю стратегію врегулювання проблеми на Сході України, а натомість звернутись до міжнародної спільноти для виконання Будапештського меморандуму.

«Мінські угоди – це шлях в нікуди. Сьогодні про це говорить весь демократичний світ. Тому нам треба переходити до Будапештського меморандуму, і в рамках цих домовленостей збирати переговорну групу. Ті, хто давав нам гарантії, мусять сьогодні допомогти встановити мир в Україні», – підкреслила лідер фракції «Батьківщина».

Юлія Тимошенко обурилась, що зараз українська влада замість переговорів у форматі Будапештського меморандуму, веде «переговори з так званими ДНР/ЛНР, що не існують взагалі». А світова спільнота нарешті має долучитись до розв’язання конфлікту в Україні.

«Міжнародні переговори і санкції можуть зупинити війну в Україні, але демократичний світ не повинен сповідувати подвійні стандарти», – підсумувала Тимошенко.

https://www.tymoshenko.ua/news/gaazkyj-trybunal-maye-rozsliduvaty-voyenni-zlochyny-rf-proty-ukrayiny/

1


КОМЕНТАРІ (1)

ДЕБИЛЬЁ!!! Вас всех тварей судить надо!! БАНДЕРОВЦЫ!!!!

avatar

Simon

14 вересня 2016 13:18