Житлово-комунальні послуги в райцентрах Буковини надавали підприємства, визначені без конкурсу

Житлово-комунальні послуги в райцентрах Буковини надавали підприємства, визначені без конкурсу

26.03.2014, 13:21

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснюється постійний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції органами влади та місцевого самоврядування області.

Проведеним дослідженням з‘ясовано, що ради в районних центрах  Буковини ухилялися від затвердження переліку житлово-комунальних послуг, виконавці яких визначаються на конкурсних засадах, чим обмежувалась конкуренція.

Відтак, послуги надавались підприємствами, визначеними не на конкурсних засадах. За таких умов усувалась можливість вступу нових суб’єктів господарювання на ринки.

Враховуючи  зазначене, адміністративна колегія територіального відділення зобов’язала 10 міських та селищних рад області вжити заходів щодо припинення  дій (бездіяльності), які полягають у  неналежній реалізації владних повноважень та порушують вимоги конкуренційного законодавства.

Крім цього, 11 міським та селищним радам надані обов‘язкові для розгляду рекомендації, щодо приведення своєї діяльності у відповідність до нормативно-правових актів у сфері організації роботи по забезпеченню доступу операторам  телекомунікацій (інтернет-провайдерам) до елементів інфраструктури житлових та нежитлових споруд.

1


КОМЕНТАРІ (2)

НАЖИВО! Що за будівля, яка закриває вигляд Миколаївської церкви та для чого вона, дізнається Марина Чорней - http://www.promin.cv.ua.

avatar

ProminTV

26 березня 2014 11:29

 В Кривом Роге на конкурсе вызначили якобы победителей,ясный пень свои фирмы приближенные  круководству города.И теперь якобы на законных основаниях деньги потекли в личный карман руководителей города.Опять навязывание услуги и требование эти услуги оплатить.Суды,исполнителная служба,штрафы и т.д.Когда эта *****[безобразие] закончится?Где Монтян? Где прокуратура?

avatar

mmm1

26 березня 2014 11:47