Жителю села Багна, який незаконно перевозив колоди смереки, загрожує до трьох років позбавлення волі

Жителю села Багна, який незаконно перевозив колоди смереки, загрожує до трьох років позбавлення волі

05.06.2020, 22:18

Поліція задокументувала незаконне перевезення деревини на Вижниччині.

Зокрема, поліцейські викрили жителя села Багна, який перевозив колоди смереки без будь-яких супровідних документів. Правоохоронці вилучили у порушника транспортний засіб і вантаж та розпочали досудове розслідування.
 
Виконуючи доручення слідчих у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом незаконної порубки лісу, співробітники Вижницького відділення поліції постійно здійснюють перевірку законності перевезення деревини.
 
Так, під час несення служби на території села Багна, поліцейські зупинили вантажний автомобіль «ЗІЛ-131», що перевозив 5 метрів кубічних лісодеревини хвойної породи. Спілкуючись з 25-річним водієм, правоохоронці з’ясували, що у нього немає жодних супровідних документів на вантаж.
 
За фактом правопорушення слідчі Вижницького відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.
 
Слідчі звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучений транспортний засіб і вантаж. Досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють походження лісодеревини та законність її перевезення.
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1