Жителі вулиці Кочубея у Чернівцях скаржаться на обман газовиків

Жителі вулиці Кочубея у Чернівцях скаржаться на обман газовиків

13.04.2018, 22:10

Жителі вулиці Кочубея кажуть, що їм припинили постачати газ та змушують узяти на баланс газові мережі, які розміщені на території ОСББ. Газовики кажуть, усе це відповідно до чинного законодавства.

МИРОСЛАВ СОЛОНАР, ЖУРНАЛІСТ: «Понад 30 квартир уже четвертий день без газу. Жителі вулиці Кочубея скаржаться на те, що газ відключили в їхніх будинках без попередження. Немає його і досі».

Саме з цієї газової мережі кілька днів тому був витік, розповідає Станіслав. Жителі вулиці викликали аварійну службу. Та підтвердила, проблема на мережі дійсно була, газ перекрили, однак пізніше газопостачання не відновили. Проблема, каже Станіслав, тільки в одному.

СТАНІСЛАВ, ЖИТЕЛЬ ВУЛИЦІ КОЧУБЕЯ: «Чесно кажучи з документами проблема».  

Відтак обурені люди звернулися до керівництва «Чернівцігазу». І там вирішити ситуацію вони не змогли.

СТАНІСЛАВ, ЖИТЕЛЬ ВУЛИЦІ КОЧУБЕЯ: «Говорили, але навіть не зрозуміло, що говорили, ще тиждень десь точно будемо без газу».

Ба більше, газовики зобов’язали людей взяти на баланс труби та газову установку, які знаходяться під їхніми будинками. За таке обслуговування цьому ОСББ доведеться платити щонайменше 5 тисяч гривень на рік.  

ВІКТОР ГОРДА, ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ПАТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ»: «Кожен суб’єкт, який споживає природній газ. Повинен укласти акт балансового розмежування, як того вимагає чинне законодавство і нести відповідальність за ті мережі, які знаходяться на їхні території».

Зі слів керівника «Чернівцігазу», жителів вулиці Кочубея попереджали, що вони мають взяти на баланс газові мережі. І якщо вони цього не зроблять, до газопостачання їх не підключать. Водночас в міській раді кажуть, шукають альтернативу.

ВОЛОДИМИР СЕРЕДЮК, ЗАСТУПНИК ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ:«ОСББ підписує акт розмежування і пише листа на міську раду з проханням прийняти в комунальну власність цю ШРП. Другий пункт «Чернівцігаз» проводить ремонтні роботи на цьому ШРП і по факту виконаних робіт виставляє рахунок цим ОСББ. І третій запускає газ до кінця дня».

Автор: Мирослав Солонар

Джерело: https://bukovyna.tv/zhyteli-vulytsi-kochubeya-u-chernivtsyah-skarzhatsya-na-obman-gazovykiv/

1