Жителі Репуженців та Хрещатика мають намір перекрити міжнародну трасу (+коментар Фищука про дороги)

Жителі Репуженців та Хрещатика мають намір перекрити міжнародну трасу (+коментар Фищука про дороги)

03.03.2017, 15:30

Усе через неремонтовану дорогу 

Жителі двох буковинських сіл – Репуженців та Хрещатика – мають намір перекрити міжнародну трасу «Чернівці-Тернопіль», якщо влада не почує їхніх вимог про ремонт дороги. Про це йдеться у сюжеті ТРК «Чернівці».
 
Півтора кілометри шляху від траси до цих двох населених пунктів – ґрунтова дорога у суцільних вибоїнах. 

– Виїхати, аби від машини щось не відлетіло – неможливо, – каже місцевий житель Тарас. 
– Три рази переварюю вихлопну трубу, машина низької посадки, – скаржиться водій Іван. 

Розбитою дорогою їздять і діти до школи, і туристи до села Хрещатик, адже тут – знана мальовнича панорама Дністра.

– Якщо владники у найближчий час не вирішать це питання, ми перекриємо трасу «Чернівці-Тернопіль», аби нас почули, каже депутат Заставнівської районної ради Віктор Горюк

Жителі Новоселицького району також чекають, поки відремонтують дорогу, - повідомляє https://pogliad.ua/.

 На ремонт ділянки дороги в Рідківцях потрібно понад 70 тисяч. Про такий розрахунок повідомили фермерку з Рідківців Галину Дарійчук в Новоселицькому райавтодорі.

Минулої п’ятниці, 24 лютого 2017 року, фермери с. Рідківці, Топорівки, а також жителі сіл Рідківці і Арборяни Новоселицького району зібралися на автодорозі щоб оглянути скільки потрібно коштів на ремонт ділянки.

Цього тижня зібралися знову: ті ж самі, але вже за присутності сільського голови В. Корнецького та представника Служби автомобільних доріг. Про це пише Район-Інфо.

Цього разу вже детальніше оглянули "фронт робіт". Визначили  скільки потрібно коштів і матеріалів для того, щоб відремонтувати найскладнішу ділянку.

Інформацію про те скільки потрібно коштів і обладнання передали керівництву Служби автомобільних доріг.

В ефірі програми «Час змін» на телеканалі «ТВА» гостем якої був голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, ведуча звернула увагу губернатора на незадовільний стан буковинських доріг та поцікавилася у нього як цю ситуацію виправити, - пише http://times.cv.ua/.

«Ну по-перше, ви так почали з того, що не зовсім краща ситуація в нашій області. Це все теж відносно. У нас  сьогодні не тільки в нашій області, у нас сьогодні не зовсім краща ситуація і в Європі, і у всьому світі. В залежності від того яку ми даємо оцінку цьому, як розвиваються події. Якщо дивитися геополітично, то для когось ця ситуація краща, а для когось й не зовсім краща, і події, які відбулися в Європі в цілому, і навіть в Америці, то є якісь певні побоювання, і ми боїмося деяких речей. І можемо говорити про те, чи знову за Україну одні з передових держав Європи, так і Америки, чи вони заступляться», – зазначив Олександр Фищук, розповідаючи про дороги.

1