Жителі Хотина за допомогою петиції просять Порошенка не приєднувати їх до Кельменців

Жителі Хотина за допомогою петиції просять Порошенка не приєднувати їх до Кельменців

08.02.2016, 14:08

У понеділок, 8 лютого, мешканці Хотина мають намір зареєструвати петицію до Президента із проханням не приєднувати район до Кельменецького. 

«64-тисячна громада Хотинського району глибоко обурена тим, що тишком-нишком, без публічного обговорення, врахування думки людей, відбувається реформування й «укрупнення» місцевих структур державних органів та служб із перенесенням їх управлінських центрів із тисячолітнього міста Хотин у смт. Кельменці.

Це не відбувається, як задекларовано, «з урахуванням історичних, економічних, екологічних, демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій», а лише за географічним розташуванням (Кельменцький район – посередині між Хотинським та Сокирянським). Але ж історично Хотинський повіт був найбільшим у Бессарабській губернії, включав Кельменецький, Сокирянський, Новоселицький та частину Заставнівського районів, і навіть частину сучасної Молдови, а Хотинська фортеця була одним із важливих форпостів на захисті держави.

Уболіваючи за майбутнє нашого славного козацького краю, наполягаємо на перегляді прийнятих рішень та розташуванні міжрайонних центрів структур саме у Хотині (адже наш район і райцентр мають багато переваг, зокрема більшу чисельність населення та платників податку, величезний потенціал для розвитку туризму, адже одне із чудес України – знамениту Хотинську фортецю – щороку відвідують понад 100 тисяч туристів, чимало з них – іноземці). Треба, щоб можновладці дослухалися до думки тисяч жителів Хотинщини, бо реформи мають бути для народу, а не всупереч волі людей!

Усіх, хто побував у нашій славнозвісній Хотинській фортеці, просимо долучитися і підтримати петицію хотинців до Президента!», – йдеться у тексті звернення.

Аби петицію розглянув Президент, потрібно зібрати 25 тисяч підписів за 90 днів.

"Хотинські вісті"

1