Житель села Рашків вирощував на своєму городі 2 тисячі рослин снодійного маку

Житель села Рашків вирощував на своєму городі 2 тисячі рослин снодійного маку

15.07.2021, 12:21

55-річний житель села Рашків вирощував на своєму городі снодійний мак. За вказане правопорушення чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці Буковини продовжують здійснювати оперативно-профілактичні заходи «МАК-2021». У рамках реалізації цієї операції співробітники поліції виявляють та документують незаконні посіви снодійного маку на території Чернівецької області.

Зокрема, вчора, 14 липня, дільничні офіцери Дністровського районного управління поліція виявили в жителя села Рашків незаконний посів нарковмісних рослин. Місцевий житель вирощував на своєму городі понад 2 тисячі рослин снодійного маку та пояснив правоохоронцям, що робив це для власних потреб.

Співробітники поліції вилучили у буковинця нарковмісні рослини та направили їх на експертизу. 

Нагадаємо, наразі це найбільший незаконний посів снодійного маку, який виявили буковинські поліцейські від початку дії оперативно-профілактичних заходів «Мак-2021».

За вказаним фактом сектор дізнання Дністровського районного відділу поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань поліції та розпочав досудове розслідування в формі дізнання за вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1