Журналістка подала до суду на Чернівецьку міськраду через скасування допорогів

Журналістка подала до суду на Чернівецьку міськраду через скасування допорогів

17.09.2018, 20:52

Співкоординаторка громадської ініціативи «Закупівлі Чернівці» Надія Бабинська подала судову заяву проти Чернівецької міської ради. Причина позову – скасування депутатами державних закупівель у межах програми «Комфортне місто» на товари, які коштують менше 200 тисяч гривень.

НАДІЯ БАБИНСЬКА, СПІВКООРДИНАТОРКА ГРОМАДСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ «ЗАКУПІВЛІ ЧЕРНІВЦІ»: «Мій позов стосується рішення міської ради від 8 серпня в частині скасування норми про обов’язковість електронних закупівель в межах програми Комфортне місто». Тому що воно було прийнято із порушенням закону «Про доступ до публічної інформації.

Раніше було як – все, що від 30 тисяч гривень йшло через Прозорро, тобто можна було дивитися, хто там змагається за отримання того чи іншого договору, дивитися договори, тендерну документацію і таке інше. Тепер же можна робити до 200 тисяч робити все що хочеш і байдуже до прозорості і відкритості».

Нагадаємо, проект-рішення, який скасовує проведення державних закупівель у межах програми «Комфортне місто» запропонував депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Бурега. За це рішення на сесії Чернівецької міської ради депутати проголосували 8 серпня.

Довідково: Допорогові закупівлі – це тендери на суми менше 200 тисяч гривень для товарів та послуг та на півтора мільйона гривень для робіт.

 Джерело: https://bukovyna.tv/nadiya-babynska-podala-do-sudu-na-chernivetsku-miskradu-cherez-skasuvannya-doporogiv/

1


КОМЕНТАРІ (5)

Бабинська грантоедка. Тупо против всех. Тупо против закона. Тупо навредить всему. 

Ограничение 30 тысяч создавало кучу проблем всем. Отменили тупое ограничение, но для  Бабинської важливіше гранти для себе.  

avatar

грантоїди

18 вересня 2018 02:54

І за який грант я цей позов подала? Тупо проти всіх? 

avatar

Надія

18 вересня 2018 07:06

Надю, зрозумійте, що збільшення допорогових розмірів ведуть до більшої оперативності в господарській діяльності. А перевіряти і "впливати" на будь-які проплати цілком можуть всі ГО. Це передбачено Законом... Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті...

avatar

Юрій

18 вересня 2018 08:39

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

independent

18 вересня 2018 10:17

А взагалі-то Надю, залишай ти того бурбаку. Не смішися з ним, він не варта уваги і підтримки. То є "збитий льотчик", який вже не буде "літати"...

avatar

Юрій

18 вересня 2018 12:04