Журі фестивалю 'Золоті оплески Буковини' очолила народна артистка України Лариса Кадирова (+відео)

Журі фестивалю "Золоті оплески Буковини" очолила народна артистка України Лариса Кадирова (+відео)

23.10.2013, 22:18

На прес-конференції у театрі представили членів журі цьогорічного фестивалю  "Золоті оплески Буковини". Голова журі, актриса театру і кіно Лариса Кадирова (на фото - праворуч) жартує, що її запросили очолити журі фестивалю комедії, бо вона не має почуття гумору. IХ регіональний фестиваль комедії “Золоті оплески Буковини” відбудеться  з 23 по 31 жовтня.

- У нас є постійні друзі, які постійно беруть участь у фестивалі, є театри, які цього року приїдуть уперше, - розповів на прес-конференції директор фестивалю і Чернівецького театру ім.О.Кобилянської Юрій Марчак. - Репертуарна афіша має вийти вдалою.

Загалом, за словами пана Марчака, за час існування фестивалю — а це єдиний фестиваль комедії в Україні, - у Чернівцях виступило понад 50 колективів. Існує фестиваль виключно за рахунок продажу квитків.

Розпочинає фестиваль Ясський національний театр ім В.Александрі — п’єсою "Карнавал у Яссах" Васіле Александрі (виконується румунською мовою). Автори обіцяють, що жодних мовних перешкод для тих, хто не володіє румунською, не буде — на сцені буде багато музики і танцю, гратиме відомий духовий оркестр.

Член журі Вадим Сікорський (режисер Львівського Національного акадеимічного драматичного театру ім.М.Заньковецької) зазначив, що фестиваль "Золоті оплески Буковини" росте, як людина, а його учасники демонструють високий рівень. Вадим Сікорський переконаний, що глядачі не будуть розчаровані.

Наразі про величезний інтерес до фестивалю та найкращі очікування глядачів свідчить той факт, що лише на окремі вистави залишилися квитки. Цього року вперше квитки можна було замовити через інтернет.

Джерело: molbuk.ua

1