У Чернівцях немає жодних обґрунтованих підстав підвищувати до 10 гривень тариф на перевезення маршрутками

У Чернівцях немає жодних обґрунтованих підстав підвищувати до 10 гривень тариф на перевезення маршрутками

26.05.2020, 16:48

На розгляд виконавчого комітету було винесено пропозицію перевізників  дозволити  у Чернівцях  спецперевезення на  автобусних маршрутах за тарифом 10 гривень. 

Однак на засіданні було  запропоновано  тариф не підвищувати  та  дозволи  спецперевезення на всіх автобусних маршрутах  за умови дотримання вимог Головного державного санітарного лікаря.

Зокрема, в обґрунтуванні пропозиції не підвищувати тариф, звернуто  увагу на те, що у діючому тарифі  5 гривень вартість  пального становить 26,40 грн.  при середній вартості дизпалива на сьогодні  у Чернівецькій області 21,74 грн., завантаженість   автобусів у діючому  тарифі – 18-22 місця, що  відповідає кількості  сидячих  місць. Даних про збільшення  зарплати водіям і відповідно  ріст  надходження ПДФО  до міського бюджету від працівників, зайнятих у пасажирських транспортних перевезеннях, немає. Отже жодних обґрунтованих підстав переглядати  тариф  під час виконання  спецперевезень також   немає. 

Членам виконкому доведено інформацію про діючі тарифи на пасажирські перевезення в інших містах України. На час карантину і після  пом’якшення карантинних обмежень у жодному обласному центрі  України тариф на автобусні перевезення не переглядався, хоча  в усіх містах діють  обмеження щодо перевезення пасажирів лише на сидячих місцях і  передбачена обов’язкова поточна дезінфекція  транспортних засобів.

1