Жодної громади не утворили у Герцаївському, Заставнівському, Кельменецькому та Кіцманському районах

Жодної громади не утворили у Герцаївському, Заставнівському, Кельменецькому та Кіцманському районах

07.12.2016, 17:51

Цього року у Чернівецькій області утворили ще 7 громад, втім, провести вибори ЦВК дозволила лише у шести з них. Повідомляє “Погляд”.

Нині, зазначає регіональний консультант з бюджетних питань у Чернівецькій області Євген Прокопець, у проекті бюджету на 2017 рік задекларовано, що громади, у яких вибори відбудуться у грудні, з 1 квітня переходять на прямі міжбюджетні стосунки з Мінфіном. Громади, які почнуть процес об’єднання і завершать його до 1 травня 2017 року, перейдуть на прямі міжбюджетні стосунки з Мінфіном з 1 липня 2017 року. Громади, які утворяться пізніше, у нових умовах почнуть працювати з 2018 року.

В області існує 10 ОТГ: Вашковецька, Великокучурівська, Волоківська, Глибоцька, Клішковецька, Мамалигівська, Недобоївська, Рукшинська, Сокирянська і Усть-Путильська.

На кінець 2016 року майже 20% буковинців - а це біля 176 тисяч осіб – проживатимуть в об’єднаних громадах. 

У грудні цього року проведуть у себе вибори голів та депутатів – Сторожинецька, Вижницька і Вашківська міські, Красноїльська селищні, Чудейська і Тереблеченська сільські громади.

Найбільшою в області буде Сторожинецька ОТГ – понад 34 тис.осіб, найменша – Усть-Путильська ОТГ (2,2 тис.осіб). 

З 516 тисяч мешканців сільської місцевості області в об’єднаних громадах проживатиме 126 тис.осіб, тобто кожен четвертий мешканець сільської місцевості

У Сторожинецькому районі на кінець року в ОТГ проживатиме 70%, у Вижницькому район – 54% населення району.

1