Жодного євро німецького кредиту на розвиток  водоканалу майже за десять років Чернівці не витратили, - Продан

Жодного євро німецького кредиту на розвиток водоканалу майже за десять років Чернівці не витратили, - Продан

08.01.2019, 11:01
 Програми з розвитку міста, розпочаті минулими роками, нова міська влада не припиняє. Про це у програмі «Чернівці сьогодні» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.
 
– Так, відбулася зміна керівництва міської ради. Проте, це не означає, що напрацювання попередньої команди треба відкидати. Водоканал з 2009 року намагався отримати кредит від німецького банку Kfw. Минуло вже майже 10 років, проте жодного євро Чернівці так і не витратили на розвиток водоканалу. Усі кошти, які надходили, витратили на підготовчі роботи, створення проектів. Лише зараз ми активізували роботи для того, щоб перейти до практичної реалізації цього проекту, – каже Василь Продан.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях вдруге за один рік подорожчала вода: німці продовжили співпрацю з Проданом щодо модернізації водопостачання
 
«Чернівціводоканал» отримав від ЄС телеінспекційне обладнання вартістю 100 тисяч євро (ОНОВЛЕНО)
 
Реконструкція водопостачання Чернівців дасть ефект вже восени, - Каспрук
 
Виробнича потужність чернівецького водогону після закінчення реконструкції становитиме 99 тис. куб. м на добу
 
Каспрук отримає гроші, щоб завершити те, що почав Федорук
 
Михайлішин з Сірманом так і не витягнули водоканал з ями
 
Також нинішня влада реалізовуватиме низку інших проектів, пов’язаних з європейськими коштами. Зокрема, програму міжнародної фінансової організації «НЕФКО» щодо утеплення шкіл, яку розпочали втілювати ще 2015 року. Проте, за словами Василя Продана, через недопрацювання за часів мерства Каспрука процес проходив не так, як хотілося б:
 
– Активізуємо і цей напрямок. Як і грант для міської ради, спрямований на модернізацію вуличного освітлення. Почнемо реалізовувати його з весни 2019 року, – запевнив нинішній очільник міста.
 
 
 
 
Джерело: http://promin.cv.ua/2019/01/07/miska-rada-nareshti-aktyvizuie-realizatsiiu-prohram-z-rozvytku-chernivtsiv.html
 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Се якась ХЄРНЯ!

avatar

Антон

09 січня 2019 13:26