Жага швидкості: в Чернівцях відбулися змагання з драг-рейсингу

Жага швидкості: в Чернівцях відбулися змагання з драг-рейсингу

02.07.2013, 02:48

В Чернівцях відбувалися змагання з драг-рейсингу . Місцем проведення гонок став міст, який веде до Калинівського ринку. Дрег-рейсинг є гонкою на прискорення, що проводиться на прямій трасі. Особливу популярність гонки цього типу здобули в США, де проводяться вже понад півстоліття.Драг-рейсинг влаштовують як на звичайних машинах, так і на болідах, побудованих спеціально для цього.

Перегони відбувалися на двох смугах дороги. Стартували учасники від моста біля ЗОШ №16 до вулиці Московської Олімпіади (саме на цій частині дороги перекрили рух транспорту). Для того, щоб подолати дистанцію в 402 метри (¼ милі), гонщикам вистачало від 13 до 20 секунд. Протягом декількох годин автомобілісти тиснули на педаль акселератора, але переможцем як відомо стає найсильніший, а в даному випадку - найшвидший.

У змаганнях на швидкість взяли участь близько 20 автомобілістів на іномарках. Серед них були професійні спортсмени, гонщики, а також звичайні автолюбителі. Звичайно, охочих поспостерігати за швидкісними заїздами і почути рев моторів зібралося значно більше. Цікаво, що гонки привернули увагу не тільки молоді, а й більш старшого покоління жителів нашого міста.

Драг-рейсинг. Перш за все, це спорт молодих, сильних духом і тілом людей, для кого спрага швидкості, це не просто ризик на межі, а справжній спорт, який дає можливість саморозвиватися, підвищувати майстерність гонщика і формувати сильні риси характеру, що всім нам так необхідні в сучасному житті.

Карсей Аліса, студентка 2 курсу філологічного факультету (кафедра журналістики) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

 

1