Фищука розкритикували за недопрацювання Чернівецької обласної ради

Фищука розкритикували за недопрацювання Чернівецької обласної ради

02.09.2015, 18:20

Роботу Чернівецької ОДА розкритикували на засіданні уряду. 

Про це на прес-конференції повідомив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

- Минулого тижня відбулося розширене засідання уряду. Приймалося там ряд питань. З окремих питань ми потрапили в зону критики, в основному з одного з них, - зазначив О. Фищук. - Справа в тому, що ми не заклали в бюджеті обласної ради кошти на погашення відсотків тих, хто будуть брати кредити по енергозберігаючих технологіях. Ми над цим питанням зараз працюємо. Будемо просити депутатський корпус, щоби проголосували за те, щоб частину відсотків тих, хто отримав кредити, погасити за рахунок бюджету. 

"Це дуже хороша програма, при чому доопрацьована в останній період часу і стосується фізичних осіб, - продовжив Фищук. - Для тих, хто отримує кредити на закупку матеріалів для утеплення, для енергозбереження, іде погашення 40 відсотків тіла кредиту. Тим, хто буде продавати котли, 30 відсотків. Тим, хто оформив субсидії — 70 відсотків.

Також Олександр Фищук зазначив, що вже мав розмову з Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком, який зазначив, що питання також будуть розглядати і частину коштів з міського бюджету закладуть.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук також розповів, чому у рейтингу губернаторів України опустився з четвертої на десяту позицію. За його словами, рейтинг оцінював кількість виконаних обіцянок, а сам він "обіцяє мало". Про це губернатор зазначив під час прес-конференції 2 вересня.

«Це їх (впорядників рейтингу - ред.) треба спитати, чому. Мова йде про ті обіцянки, які давали і щось не виконували за півроку. Та там є ряд обіцянок, до прикладу, «обіцяв надати статус міжнародного пункту пропуску Красноїльськ і Руська». І написано – не виконав. Тобто там є ряд тих усіх обіцянок, не знаю звідки вони брали, в тому числі, коли я був народним депутатом. Я обіцянок взагалі мало даю. Я стараюся спершу зробити, а потім показати, що влада могла виконати», - зазначив Фищук.

 За матеріалами molbuk.ua та БукІнфо. 

Фото - Максим Козменко

1