Фищука проінформують про невиконання його підлеглими доручення сесії Чернівецької обласної ради щодо реабілітації учасників АТО

Фищука проінформують про невиконання його підлеглими доручення сесії Чернівецької обласної ради щодо реабілітації учасників АТО

27.10.2016, 01:25

На Буковині укропівець Малишевський намагається врятувати від банкрутства санаторій «Брусниця»

Про невиконання доручення сесії Чернівецької обласної ради департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації запропонував повідомити губернатора голова комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей укропівець Ігор Малишевський.

Ще 21 вересня цього року депутати обласної ради сесійним рішенням доручили департаменту розробити програму реабілітації учасників АТО в бальнеологічному санаторії «Брусниця». Варто зазначити, що профільні комісії з березня 2016 року рекомендують чиновникам від медицини взятися за це створення можливості реабілітації учасників бойових дій саме на Буковині. Окрім того, санаторій, який має природній ресурс для лікування хвороб опорно-рухового апарату, нервової та інших систем, знаходиться на межі банкрутства. Існування державної програми, яка б спрямувала кошти на реабілітацію в «Брусниці», могла би зберегти санаторій.

Тим часом, на засіданні комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та підтримки учасників АТО, представник департаменту повідомив, що програми немає і потрібно вносити зміни в цільову у 2017 році.

«Поки ці зміни внесуть, санаторій збанкрутує», - відреагував на позицію профільного департаменту Ігор Малишевський.

Учасники АТО, які були присутні на засіданні, також висловили невдоволення тим, що гроші і путівки на реабілітацію держава виділяє, і вони збагачують бюджет інших областей, а санаторій на теренах рідної Буковини занепадає.

«Лише на психологічну допомогу цього року з державного бюджету виокремили 92 мільйони гривень», - повідомив присутнім член Чернівецької спілки ветеранів АТО.

Вислухавши представника департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та учасників бойових дій, голова комісії з питань охорони здоров’я та підтримки учасників АТО укропівець Ігор Малишевський запропонував колегам повідомити голові обласної державної адміністрації Олександрові Фищуку про бездіяльність профільного департаменту, а саме – про невиконання сесійного доручення.

Рішення було підтримано одноголосно.

1