Фищук зауважив послу Румунії в Україні, що в Чернівецькій області  нині не закрито жодної румунської школи чи садочка

Фищук зауважив послу Румунії в Україні, що в Чернівецькій області нині не закрито жодної румунської школи чи садочка

10.11.2016, 18:11

10 листопада голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів протокольну зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Румунії в Україні паном Крістіану – Леоном Цуркану, яка відбулась за участі голови обласної ради Івана Мунтяна, Чернівецького міського голови Олексія Каспрука та Генерального Консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдован.

Обговорено питання проведення процесів реформ в Україні, поглиблення партнерського співробітництва між Чернівецькою областю та Румунією, подальшої реалізації спільних інвестиційних проектів, забезпечення прав та свобод румунської національної меншини, зокрема, в освітній сфері.

Олександр Фищук, звертаючись до пана посла, висловив вдячність румунському народу та керівництву держави за підтримку України у складний час. Він зауважив, що Україна вибрала проєвропейський шлях розвитку і готова переймати досвід Румунії у процесах реформування, які нині відбуваються в Україні. Керівник виконавчої влади краю зазначив, що Румунія – важливий стратегічний партнер для Буковини, і завдяки реалізації спільних проектів та програм вдається  вирішувати спільні проблеми задля розвитку територій. Зокрема, наразі в області спільно з румунськими партнерами ведеться активна підготовка щодо подальшої участі в програмі прикордонного співробітництва «Румунія – Україна».

«На сьогодні нам цікава низка проектів щодо розбудови автомобільного та залізничного сполучення між Румунією та Україною», - зазначив посадовець.

Також Олександр Фищук наголосив, що на Буковині забезпечуються права та свободи усіх національностей, що проживають на території області, зокрема, румунської. Зауважено, що в області нині жодна румунська школа та садочок не закриті, діти мають право вільно обирати мову навчання.

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний посол Румунії в Україні акцентував, що Румунська держава продовжуватиме підтримувати суверенність та незалежність України не лише як країни-сусіда, але й як побратима. І Румунія готова поділитися з Україною як проблемними питаннями, що виникали на шляху реформ, так і знайденими шляхами їх вирішення.

Він також зауважив, що національні меншини відіграють неабияку роль в формуванні держави та народу загалом. «Приємно, що румунська громада Чернівецької області бере активну участь в соціально-економічному житті Буковини», - зазначив пан Крістіан – Леон Цуркану.

Він наголосив на важливості регіональної співпраці, що створює сприятливі умови для розвитку відносин між державами.

Посол Румунії в Україні  також підтримав пропозицію голови облдержадміністрації стосовно необхідності розбудови дорожньої інфраструктури і запевнив у сприянні вирішення відповідного питання.

1


КОМЕНТАРІ (4)

буназіва!!!

avatar

людмила дурченко

10 листопада 2016 17:42

avatar

Василий Забродский

11 листопада 2016 12:21

У Каспрука джінси не по феншую)))))

avatar

Людмила Дудченко

11 листопада 2016 12:48

Чи запитали шанованого посла Скільки паспортів громадян Румунії наклепало консульство цієї країни в Чернівцях?! І навіщо вони це роблять? Порушуючи законодавство нашої Країни!

avatar

1

11 листопада 2016 16:23