Фищук заперечив інформацію Кобевка, що їздив до Києва шукати «дах» після обшуків у його родичів

Фищук заперечив інформацію Кобевка, що їздив до Києва шукати «дах» після обшуків у його родичів

13.03.2018, 09:56

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук заперечив інформацію, поширену місцевими ЗМІ про те, що він нібито їздив до Києва "шукати дах" після того, як правоохоронці провели обшуки на фірмах і в помешканнях родичів посадовця.

Про це голова ОДА заявив сьогодні в ефірі передачі "Акценти", яка вийшла в ефір на телеканалі ТВА. 

"По-перше, я нікуди не їздив. Це тільки писало одне видання, яке, напевне, щось хотіло спровокувати", - сказав посадовець.

Водночас він повідомив деталі обшуків, які проводились у його родичів.

"Дійсно, відбувалися такі події. Це проводились обшуки у моїх сватів - як на підприємствах, так і вдома. І були обшуки у моєї дочки. Результат, я думаю, вам уже відомий. Практично, те, що було написано і озвучувалося у ЗМІ - що вилучено масу документів. Практично, самі не знали, що шукали, і нічого не знайшли, що їм було цікаво. Взяли кілька документів, то вони будуть давати цьому оцінку", - додав Фищук.

Раніше місцева газета "Час" повідомила, що ввечері 7 березня, після того, як правоохоронці провели обшуки в родичів голови ОДА, Фищук відправився до Києва.

"Кажуть, що він там можливо захоче знайти високого покровителя, який би врятував його від того, що загрожує "сім"ї" у звязку з кримінальними провадженнями", - зазначалося у повідомленні видання.

***

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук вважає, що обшуки правоохоронців, які проводились у його родичів, мають зв’язок із побиттям представників організації "Стоп корупції" Валерія Аіріні та Миколи Петіченка.

Про це посадовець заявив у передачі "Акценти", яка вийшла в ефір сьогодні на телеканалі ТВА.



Зокрема, він сказав, що пов’язує обшуки у своєї дочки та сватів із побиттям Аіріні й Петіченка.

"Дійсно, хотів би підтвердити, що тут десь є якийсь зв’язочок. Справа в тому, що все це (проведення обшуків, - molbuk.ua) активізувалося тоді, коли до мене звернулися громадські активісти "Стоп корупції". Вони дали мені матеріали, щоб я належним чином на них відреагував. Документи стосувалися роботи Чернівецької митниці та управління захисту економіки. Ця інформація - щодо керівництва УЗЕ - була опублікована в окремих ЗМІ. Звичайно, всі ці матеріали я направив по призначенню. Тобто, у відповідні міністерства та відомства, а також у НАБУ. Після цього сталися такі події", - сказав Фищук.

"Через буквально кілька днів, ви бачите, день-два, і сталося побиття цих журналістів. Тут є зв’язок. (...) І я думаю, що ті, хто це зробив, понесуть відповідальність", - додав голова ОДА.

Водночас посадовець сказав, що конфліктна ситуація між ним і "цими двома структурами" (очевидно, йдеться про Чернівецьку митницю ДФС та управління захисту економіки в Чернівецькій області, - molbuk.ua)почалася тоді, коли Фищук наголосив їм на "неприпустимості тиску на чесний бізнес".

"Сьогодні всі мають працювати прозоро. А займатися правоохоронні органи мають тими, хто ухиляється від платежів і сплати податків", - додав чиновник.

***

 Нагадаємо, 9 березня двоє невідомих зловмисників напали і побили Петіченка поблизу його домівки. За словами журналіста Романа Бочкали, постраждалий пов’язує цей інцидент зі своєю громадською діяльністю.

 Напередодні, ввечері 7 березня невідомі скоїли напад на іншого представника "Стоп корупції" Валерія Аіріні. Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

 "Стоп корупції" позиціонує себе як "громадська організація, яка поєднує розслідувальну журналістику, юридичну підтримку та правовий захист громадян від корупційних дій посадовців".

 ГО спочатку існувала на Київщині, а пізніше розширила свою діяльність в регіонах. Зокрема, у Харкові, Львові, Чернівцях та Дніпрі.

 Джерело: molbuk.ua

1