Фищук заявив, що поза митним контролем на  територію України через 'Порубне' завезли понад 200 тонн товарів широкого вжитку (ОНОВЛЕНО)

Фищук заявив, що поза митним контролем на територію України через "Порубне" завезли понад 200 тонн товарів широкого вжитку (ОНОВЛЕНО)

12.05.2018, 17:12

Голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук звернувся із листом до місцевих начальників служб - СБУ, ДФС,  внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Чернівецькій області, Управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України.

Як стало відомо очільнику виконавчої служби краю, в ніч з 24 на 25 квітня 2018 року поза митним контролем на  територію України через пункт пропуску "Порубне" було завезено понад 200 тонн товарів широкого вжитку.

Голова ОДА вимагає в межах повноважень вжити відповідних заходів реагування та про їх реазультат повідомити обласну державну адміністрацію.

Повний текст листа можна переглянути на фото.

ДОВІДКОВО:

11 травня Чернівецька митниця ДФС встановила черговий факт ухилення від сплати митних платежів однією з «родинних фірм» губернатора.

Сума недоборів митних платежів за фактами двох митних оформлень становить понад 3 млн. грн.

Виявлення вчиненого адміністративного правопорушення стало можливим після отримання митницею відповіді митної адміністрації Туреччини на запит щодо перевірки автентичності документів, на підставі яких було здійснено митне оформлення товарів.

У ході здійснення контрольно-перевірочних заходів встановлено факт заниження вартості товарів та відсутність заяви експортера про країну походження товарів, що були ввезені на адресу фірми зятя голови Чернівецької ОДА.

Наразі вирішується питання про запровадження справи про порушення митних правил за ст.485 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу у 300-відсотковому розмірі несплачених митних платежів. У даному випадку штраф перевищуватиме 9, 5 млн. грн.

Нагадаємо, що упродовж останніх 2 років щодо «родинних фірм» Фищука запроваджено 19 справи про порушення митних правил, з яких 10 – за ст. 485 Митного кодексу України за фактами ухилення від сплати митних платежів, - пише Павло Верещагін.   

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

ДФС

12 травня 2018 18:41

avatar

Продан

13 травня 2018 20:27

Ото фіг на морду. Замешкалися.

avatar

Пупа

14 травня 2018 14:02