Фищук з Маковецькою поїхали у Польщу

Фищук з Маковецькою поїхали у Польщу

25.01.2016, 21:36

На форумі Європа-Україна в м. Лодзь (Польща) керівництво Чернівецької області, голова ОДА Олександр Фещук та І-й заст. голови облради Інга Маковецька презентували регіон для інвесторів.

В неділю розпочався IX форум “Європа-Україна” під назвою “Стратегія реформ і модернізації – чи відбувся прорив?” На ньому розглядається широке коло питань, що стосуються політичної, соціально-економічної, безпекової ситуації в Україні та регіоні.

Кілька сотень чиновників, політиків, експертів з різних країн Європи та світу беруть участь у 40 тематичних дискусіях і презентаціях форуму. На ньому буде розглянуто широке коло питань, що стосуються політичної, соціально-економічної, безпекової ситуації в Україні та регіоні.

Україну на форумі представлятимуть, зокрема, заступник спікера Верховної Ради Оксана Сироїд, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народні депутати Єгор Соболєв, Антон Геращенко, Юрій Бублик, Микола Княжицький, Анатолій Матвієнко, широке коло експертів та бізнесменів.

Форум розпочався презентацією двох аналітичних звітів щодо нинішньої ситуації в Україні і прогнозів її розвитку, яку представили експерт Центру Разумкова Віктор Замятін і директор Фонду Потомак Філіп Карбер.

Сьогодні на одній із пленарних сесій форуму "Європа - Україна" в Польщі депутатша з Держдуми Росії, виконуючи, напевне, свої темники, "щиро" здивувалася про те, що українці заявлюють про збройну агресію РФ проти України. Мовляв, це громадянська війна, а ми, тобто росіяни всі такі білі і пушисті. 

Про це на своїй сторінці у ФБ написав міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

- Сміявся весь зал. Весь світ знає, що російські війська воюють на Сході України, а депутатша ні. Хоча б матчастину вивчила, тобто Путіна, адже той нещодавно це визнав в своїх інтерв'ю. До речі, зброя, яку виробляють виключно в Росії, теж в супермаркеті за рогом вулиці не купиш.

Здається, що росіяни подорожують конференціями лише заради пари фраз та відпрацюваня темників. Їх чергові провокації на форумі "Європа -Україна" продовжуються, - продовжив посадовець. - Нешанований мною пан Марков: "в Украіні громадянська війна, в основі якої лежить мовний конфлікт".

Моя відповідь: вам відповіли добровольчі батальйони, які першими стали на захист країни проти агресії Росії. Серед їх особового складу було шістдесят відсотків російськомовних українців-патріотів.

Форум "Європа-Україна" організовує Інститут східних досліджень (ISW) Польщі. До цього форум проходив у Вроцлаві (2007), Києві (2008, 2009, 2010, 2011), Будапешті (2013), Криниці Здруй- (2014) і Лодзі (+2015).

Фото з ФБ-сторінки Inga Makovetskaya

1