Фищук 'вибивав' у Києві 90 мільйонів для Буковини

Фищук "вибивав" у Києві 90 мільйонів для Буковини

15.08.2016, 19:27

Орієнтовно саме стільки коштів потребує Чернівецька область для нормального завершення бюджетного року. 

Потреба освітянської галузі краю обчилюється приблизно у 18 мільйонів гривень, медичної - 38. 

З цією метою голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук провів консультації у київських міністерствах та з Першим віце-прем'єр-міністром України  - міністром економічного розвитку і торгівлі С.Кубівим.  

Під час консультацій у міністерстві фінансів керівник виконавчої влади в краї, зокрема, обстоював неможливість проведення оптимізації у бюджетних закладах Путильського і Кельменецького районів. Принаймні на нинішньому етапі. Як запевнив журналістів Олександр Фищук, йому вдалося переконати посадовців у своїй правоті. 

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук також мав зустріч  з керівником ДФС Романом Насіровим, посадовці обговорювали значення такого терміналу в Порубному. 

Для завершення будівництва нового терміналу на пункті пропуску"Порубне" в Чернівецькій області потрібно 32 мільйони гривень.

"Якби був термінал, не було би тих черг на пункті пропуску, за якими ми зараз спостерігаємо. Нам дуже потрібен цей термінал", - додав голова ОДА.

Водночас, посадовець запевнив, що у фіскальній службі пообіцяли до кінця цього тижня надати остаточну відповідь, чи готова ДФС профінансувати будівництво цього терміналу в Порубному.

Крім того, Фищук повідомив про завершення будівництва пунктів пропуску в Дяківцях і Красноїльську.

"По ситуації, яка сталася нещодавно в Іванківцях, порушено кримінальне провадження. Зараз правоохоронні органи досліджують, хто завіз сміття. Ретельно вивчається і вислідковується, де зафіксовано заїзд та виїзд вантажівок у Чернівецькій області. Також проводяться бесіди з місцевими. Правоохоронці намагаються з’ясувати, чи не зафіксував ніхто номерні знаки транспорту", - повідомив голова ОДА.

Водночас посадовець висловив власну думку з приводу того, хто може бути причетний до цієї ситуації.

"Я неодноразово казав, що ніхто не міг приїхати з іншої області, щоб викинути сміття саме тут. Напевно, це зробив хтось з місцевих", - додав голова ОДА.

Частково використано матеріали molbuk.ua

 

1