Фищук попросив нардепів відкрити Україні шлях на Балкани

Фищук попросив нардепів відкрити Україні шлях на Балкани

17.07.2017, 10:35

14 липня 2017 року за пропозицією голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука на Буковині відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Керівник виконавчої влади краю звернув увагу на головні завдання, щодо вирішення яких область сподівається на підтримку та допомогу урядовців та парламентарів. Відтак, голова облдержадміністрації зазначив, що при наявності в області 235 км кордону з Європейським Союзом (з сусідньою Румунією), на Буковині діє лише один пункт пропуску - КПП "Порубне". 

"З сусідньої сторони вже збудовано три пункти пропуску, - зазначив Олександр Фищук. - В Чернівецькій області також потрібно добудувати три відповідні об'єкти, вони будуть розташовані на відстані 50-ти км один від одного. До зазначених пунктів пропуску протрібно облаштувати під'їзні шляхи. Це потрібно не лише для Чернівецької області, а й для всієї України, адже саме тут проходить шлях на Балкани. Тому прошу членів Комітету підтримати зазначені пропозиції щодо стратегічних для області та держави об’єктів".

Також в контексті розгляду зазначеного питання Олександр Фищук звернувся до бюджетного Комітету з проханням виділити фінансування на будівництво мостів на Путильщині та Герцаївщині.

1