Ймовірний опонент Рибака на парламентських виборах допустив тактичну помилку

Ймовірний опонент Рибака на парламентських виборах допустив тактичну помилку

14.08.2014, 14:34

Народні депутати навряд чи проголосують за люстрацію, бо нинішні парламентарі не готові до "чисток".

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив керівник Буковинського центру виборчих технологій Ігор БАБЮК.

"Знаючи той парламентський контингент, навряд чи слід очікувати, що ці обранці проголосували би за люстрацію. В Європі це нормальна практика - коли депутат, який уже був у парламенті, не висувається більше у нардепи. Але це нереально для України", - сказав експерт.

"Зрозуміло, чому ці депутати не голосували за люстраційні закони, бо вони стосуватимуться насамперед їх самих. Той самий пан Фищук раніше був і головою РДА, і керівником податкової. Він розуміє, що люди, які працювали при минулій владі - за Кучми, за Януковича, - не матимуть права займати ще якісь посади. Геннадій Федоряк раніше очолював "Чернівцігаз". Тож у цьому нічого дивного немає. Тут зіграв людський фактор самозахисту. Мені здається, що наші обранці сподіваються на те, що за їхньою діяльністю ніхто не спостерігає", - додав експерт.

Нагадаємо, буковинці Фищук, Федоряк і Семенюк не підтримали люстрацію в першому читанні.

Джерело: molbuk.ua

Нагадаємо, народний депутат Олександр Фищук на сесії обласної ради звинуватив буковинську владу в неправильних кадрових призначеннях та що з народними депутатами не радилися при призначеннях на Буковині.

- Я, Федорук та інші нардепи виправдали мандат народу і не купилися за гроші чи посади, ходили під кулями, витягували людей, - заявив О.Фищук. - А тут продовжується кумівство і торги. Я незадоволений і написав звернення в прокуратуру про призначення в податковій Буковини. Чому призначили Сеничака? Він що, великий фахівець? Призначили з порушенням, бо як можна призначати на таку посаду без конкурсу? Як призначати, коли досі не завершено перевірку підприємницької діяльності?

Теж саме по Івану Рибаку. Я написав звернення в адміністрацію Президента про заперечення проти його призначення. З низки причин — найголовніше, що до нас підходять представники будівельних структур і кажуть, що знову вимагають відкати. Чому досі Рибак на посаді? Я навіть не проти тих, хто був в ПР, кого силою заставили, але він не використовував свою партійність. Але коли знову повертаємося до того, з чого починали, йдемо шляхом ПР, це проблема. Це проблема для краю.

Досі не приступив до виконання обов’язків голова Кіцманської РДА Юрій Скорейко. Це людина, яка організовувала Майдан в Чернівцях. Сьогодні виникають якісь питання, ці торги до добра не доведуть. Бізнес має розвиватися окремо без важелів владних структур.

Про призначення директором департаменту фінансів ОДА пані Пушко-Цибуляк, яку так само не представляли і не затверджували на майдані, народний депутат нічого не сказав.

Коментуючи заяву депутата Верховної Ради, Михайло Сеничак зазначив, що має три вищі освіти і готовий поспілкуватися з усіма, хто хоче перевірити його професійність.

Також він зауважив, що не хотів би, щоб народні депутати використовували звинувачення у кумівстві, аби вирішити свої особисті конфлікти.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Іван Рибак відповів на критику на свою адресу, яку сьогодні під час сесії висловив народний депутат України Олександр Фищук. Свою відповідь чиновник розмістив на своїй персональній сторінці у ФБ.

"На жаль не зміг відповісти пану Фищуку публічно на сесії облради, але не відреагувати на його промову не можу. Особисто я, чисто по-людськи, не маю особливого бажання заходити в цю конфліктну ситуацію, але свою думку сказати повинен.

По-перше. Сьогодні зовсім не час підігравати зовнішнім ворогам нашої держави та починати внутрішні публічні політичні розбірки. Думаю не мені одному здається, що хтось починає «ходити по старих граблях» та повторювати помилки «папєрєдніків». Саме пан Фищук сьогодні виступив каталізатором процесу, який починає вносити непотрібну нікому «політику» в поточну діяльність обласної влади. Я впевнений, що Він прекрасно знає наскільки важко зараз працювати буковинській місцевій владі! Але все одне це робить. Навіщо? Можу лише здогадуватися. Дуже прикро, що у час коли маємо бути як ніколи єдині, хтось починає політичні війни і відкриває другий «політичний фронт» заради своїх власних політичних амбіцій. Це неправильно. Зі свого боку, я не буду в цей, непотрібний нікому, конфлікт ввязуватися, а буду робити свою роботу.

По-друге. Шановний пан Олександр по деяким речам дещо лукавить. Слова про те, що його кадрові пропозиції зовсім не враховані і з ним не «консультуються» трохи не відповідають дійсності. Він, наприклад, забуває додати, що голова РДА Сторожинецького району Ярослав Бартош був його помічником–консультантом до вступу на державну посаду. Як думаєте консультувалися з паном Фищуком щодо цього призначення чи ні? І це лише один конкретний приклад. Хай вельмишановний пан Фищук визначиться у владі він чи в опозиції. Якщо у владі – давайте не робити політичних хвиль і не сіяти зневіру в душах людей. Якщо в опозиції – варто про це заявити публічно. Бути «мєжду там і здєсь» це дуже по-буковинськи, але тільки не зараз. Нині час однозначності!

По-третє. Згадаю трохи історії. В 2012 році я балотувався до ВР по Сторожинецькому округу. Я тоді не виграв, а переміг Фищук. Це були важкі вибори. Тоді проти мене було вилито чимало бруду. Я якось це пережив, далі працював. Божа воля склалась так, що тепер я знаходжуся на державній службі, а він у законодавчій владі (до речі, пан Олександр перебуває у бюджетному комітеті. Там фахова і «пробивна» людина могла б реально вирішити багато капітальних, у прямому і переносному значенні, питань Буковини. Але, чомусь, поки особливих успіхів та проривів для Чернівецької області на тому напрямку, на жаль нема). Щоб перевести конфлікт у конструктивне русло у мене виникає «пропозиція від якої важко відмовитися».

Давайте ми разом «позмагаємося» не у дошкульних заявах, а у тому, хто більше зробить конкретних справ для області і конкретно для Сторожинецького, Вижницького, Кіцманського і Путильського районів, нашого з ним округу. У нього є свої можливості допомогти буковинцям, у мене свої. Без політичних заяв, бруду і безпідставних образ. Конкретними справами. Від цього виграє вся буковинська громада. Така конкуренція мені більше до душі, ніж публічне обливання брудом. В кінцевому рахунку – лише люди є найоб’єктивнішими суддями. І якщо так складеться доля – разом з паном Фищуком підемо на один виборчий округ і у чесній кампанії розберемось на чиєму боці буде правда.

Останнє. Пан Фищук згадав Майдан. І я, і згаданий ним Сеничак були там з перших днів, та як і всі буковинці внесли свій вклад у перемогу над режимом Януковича. Зараз же, у важкий для держави загалом і Буковини зокрема час, маємо бути єдиними і займатися своєю роботою кожен на своєму місці. Депутат у раді, а чиновник на державній службі. Зрештою я міг би ще багато чого сказати, але промовчу. Заради спільного блага. Час розставить все на свої місця".В свою чергу пан Рибак заявив,що має намір балотуватися до Верховної Ради України. Про це він заявив у інтерв’ю телеканалу «Чернівецький промінь». Його рішення балотуватися – не секрет, він готується до цього з 2011 року, тож такими заявами опоненти хотіли дискредитувати його.

Нагадаємо, Олександр Фищук і Іван Рибак були опонентами на останніх парламентських виборах 2012 року. 

Депутат облради Назар Горук відповів критикою на критику народного депутата. Він заявив, що Олександр Фищук не дає Івану Рибаку та Михайлу Сеничаку попрацювати. На його думку, для того, щоб висловлювати оцінку, потрібно дати людині час показати себе.

 За матеріалами vidido.ua, Чернівецький промінь  та molbuk.ua

Не звужувати причину своєї відставки тільки до бажання деяких політиків балотуватися до Верховної Ради від Кіцманщини запропонував журналістам вже екс-керівник Кіцманщини Юрій Скорейко. Сьогодні звільнений з посади голови Кіцманської РДА пан Скорейко зустрівся з журналістами.

- Якась частка правди щодо виборів тут є. Але я б не хотів зараз займатися політичними спекуляціями. Є такі думки, хто там хоче йти. Тому є підстави говорити про це. Але ви самі побачите це під час виборів. Очевидно, що цей район комусь дуже сподобався, а з Скорейком важко домовитися.

Коли журналісти уточнили, чи не стоїть за цим звільненням перший заступник голови Чернівецької ОДА Іван Рибак, то пан Скорейко сказав, що стверджувати цього не може, бо не має достатніх підстав. Закулісні ігри - це не моє.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Думається, що ні Рибак ні Фищук не є кандидатурами за які народ буде голосувати, перший обкакався  як проригівський на минулих виборах, а останній ні фіга не робив як депутат. Хай йдуть на відпочинок, люстрація для обох неминуча і прольот гарантований. Слава Україні!

Рибачку дорога на Галіцію, а не в ВР.

avatar

Виборці

14 серпня 2014 13:58